Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes

In 2016 kondigden Elena Favilli en Francesca Cavallo van Timbuktu Labs het boek Good Night Stories for Rebel Girls aan op Kickstarter. Het werd het meest succesvolle crowdfundingproject voor een boek ooit en al gauw stond het op nummer 1 van Amazon’s best verkochte boeken. Met trots brengt ROSE stories de Amerikaanse bestseller naar Nederland.

“Op het Engelse platteland woonde eens een meisje dat heel erg veel van boeken hield, meer dan van wat dan ook. Jane deed niets liever dan zich op de bank in haar vaders studeerkamer nestelen, met haar neus in een boek. Ze ging zo op in de verhalen, dat ze soms zelfs ruzie maakte met de personages, alsof die terug konden praten.”

Van Jane Austen en Cleopatra tot Michelle Obama en Serena Williams: Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes zet sprookjes in een geheel nieuw daglicht met 100 voorleesverhalen over inspirerende vrouwen, die op hun eigen rebelse manier de wereld hebben veranderd – als schrijfster, piraat of wiskundige. Met illustraties van 60 vrouwelijke kunstenaars van over de hele wereld is dit boek een unieke uitgave boordevol inspiratie, speciaal voor rebelse meisjes.

Plaats nu alvast je pre-order en krijg het boek in oktober zonder verzendkosten thuisgestuurd! Kortingscode: ROSErebels.

 


 

verschijnt: oktober 2017

isbn: 9789082470130

verkoopprijs: €19,95

 


 

“Wat had ik als tiener ook graag gelezen over Artemisia Gentileschi, Mary Anning, Policarpa Salavarrieta, Hypatia, Melba Liston en Zaha Hadid” – Lisa Bouyeure, Vrij Nederland

 

“Deze voorleesverhalen verruilen prinsessen voor vrouwen die de wereld hebben veranderd” – Huffington PostWP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien