OVER ROSE STORIES

WAT WE DOEN

 

ROSE stories is een plek waar verhalen uit verschillende culturen een vorm vinden.

 

Door ze om te zetten naar concrete projecten en producten, maken we deze verhalen deelbaar.

 

Samen met de makers zorgen we ervoor dat de projecten een economisch succes worden en tegelijkertijd bijdragen aan een mooiere samenleving.

WAAROM WE DAT DOEN

 

We geloven in de kracht van het verhaal, voor het teweegbrengen van positieve verandering ter bevordering van gelijkheid en diversiteit in de samenleving. Door de verhalen om te zetten in concrete projecten hebben ze impact op en in alle lagen van de maatschappij.

rose-embleem-zw

In onze ideale wereld – en in welke mate deze nu al bestaat mag je natuurlijk zelf bepalen – is er begrip voor elkaars cultuur en worden waardevolle tradities en gebruiken gekoesterd en doorgegeven. Geen betere manier om dit te doen dan door elkaar mooie verhalen te vertellen.

HOE WE DAT DOEN

 

Op onze eigen manier: pragmatisch, effectief en liefdevol. Maar ook met gezond verstand, Hollandse nuchterheid en vereende krachten.

 

Per verhaal kijken we naar de meest effectieve manier om het de wereld in te helpen. Kwaliteit en relevantie zijn hierbij sleutelwoorden. Een goed verhaal vertelt zichzelf meestal al.

 

Het omzetten van deze verhalen naar diensten en producten is vaak ook een kunst: het vraagt om creativiteit, ondernemingslust en een vleugje humor. ROSE stories helpt hierbij: door de verhalenvertellers zakelijk te begeleiden, nieuwe onverwachte visies en inzichten te bieden en door mensen te verbinden.

WIE WIJ ZIJN

rose-logo-circle-w_r_550

CHAFINA BENDAHMAN

Als maker, producent en ondernemer verliest Chafina nooit het maatschappelijke aspect uit het oog. Mooie verhalen, inspirerende makers en diversiteit zijn de bindende factoren in haar werk. Chafina begon haar carrière met het vertellen van verhalen als film- en documentairemaker, en als redacteur bij tvprogramma’s als Kassa!, De Wereld Draait Door en Geschiedenis24. Daarnaast is ze mede-oprichter van Doetank PEER, dat door middel van kleine en grote acties wil bijdragen aan een meer sociaal gelijke wereld. Met ROSE stories zet Chafina haar liefde voor verhalen en diversiteit voort en zet ze haar cultureel ondernemerschap en grote netwerk in om die bijzondere verhalen te bewaren en door te geven.

ROSEportret06sq

NASIM MIRADI

Nasim verloor op jonge leeftijd al haar hart aan het maken van theater en nog steeds is dit een van de dingen die ze het liefst doet. Tijdens haar studies in Londen en Utrecht richtte ze zich voornamelijk op de wereld van film en televisie, waar ze in haar latere carrière inhoudelijk en productioneel werk combineerde met creatieve processen. Door onder andere haar werkzaamheden als producent en teamleider voor mediafestival Cinekid, heeft Nasim zich door de jaren heen ontpopt als een inspirerende zakelijk leider binnen de culturele sector. Dit doet ze nu dan ook met liefde bij ROSE stories, waar ze het zakelijke combineert met projecten waar ze helemaal achter staat.

edit-SQ-Tess-Kamphorst-_-Fotocredits_-Masha-Osipova

TESS KAMPHORST

Opgegroeid met idealistische ouders was Tess al van jongs af aan bezig met thema’s als gelijkheid en rechtvaardigheid. Dat nam concretere vormen aan toen ze begon aan haar bachelor Taal- en Cultuurstudies met een major in Postcolonial- en Genderstudies. Tijdens haar studie ontwikkelde ze een passie voor schrijven, zowel binnen als buiten de universiteit. Haar grote reislust resulteerde in een half jaar durende reis van China naar Indonesië, alvorens de start van haar master Comparative Cultural Analysis. Tess’ liefde voor taal en cultuur combineert ze met veel enthousiasme bij ROSE stories, waar ze zich bezighoudt met een breed scala aan productionele en redactionele taken.

ROSEportret26sq

ANNE VAN DER KLIFT

Anne is van jongs af aan geïnteresseerd in alle dingen tegelijk: van drummen tot animeren en van skiën tot Rubiks kubussen oplossen. Film is echter een grote winnaar. Na de filmrichting van de bachelor Media en Cultuur en een aantal lange en korte reizen, koos Anne voor de beroepsgeoriënteerde specialisatie van de master Media Studies, waar ze zich toespitste op het ontwikkelen van documentaires. De verscheidenheid aan projecten bij ROSE stories is een droom voor iemand die niet wil kiezen. Maar het belangrijkste is dat deze projecten met passie, positiviteit en een idealistisch doel worden gerealiseerd. En daar draagt Anne als projectmedewerker graag aan bij.

Rose_Stories_Rachida_04

RACHIDA EL MOUSSAOUI

Rachida komt uit een heerlijk groot gezin: ze is de oudste van maar liefst tien kinderen. Op haar tiende kwam ze vanuit Marokko naar Nederland, waar haar ouders zich in Amsterdam-Noord vestigden. Als internist in het Zuiderzeeziekenhuis, moeder van twee kinderen en oprichter van ROSE stories, zijn haar dagen goed gevuld. Niet alleen met dagelijkse bezigheden, maar ook met mooie verhalen: van haar patiënten, haar jonge zoontjes en bijzondere vrouwen. Gedreven door deze verhalen, liefde voor verschillende culturen en haar idealen voor een rechtvaardige, diverse maatschappij, richtte zij samen met Chafina ROSE stories op.

foto’s: Masha Osipova & Lisa Zilver

CONTACT

ROSE stories staat altijd open voor mooie verhalen en creatieve samenwerkingen. Wil je een verhaal of een idee met ons delen? Neem gerust contact met ons op!

 

ADRES

ROSE stories BV

Hoogte Kadijk 143 F19

1018 BH Amsterdam

 

MAIL

info@rosestories.nl

 

IBAN NL64 TRIO 0254 4289 16

KvK 60967242

 

 

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien