OVER ROSE STORIES

WAT WE DOEN

 

ROSE stories is een plek waar verhalen uit verschillende culturen een vorm vinden.

 

Door ze om te zetten naar concrete projecten en producten, maken we deze verhalen deelbaar.

 

Samen met de makers zorgen we ervoor dat de projecten een economisch succes worden en tegelijkertijd bijdragen aan een mooiere samenleving.

WAAROM WE DAT DOEN

 

We geloven in de kracht van het verhaal, voor het teweegbrengen van positieve verandering ter bevordering van gelijkheid en diversiteit in de samenleving. Door de verhalen om te zetten in concrete projecten hebben ze impact op en in alle lagen van de maatschappij.

rose-embleem-zw

In onze ideale wereld – en in welke mate deze nu al bestaat mag je natuurlijk zelf bepalen – is er begrip voor elkaars cultuur en worden waardevolle tradities en gebruiken gekoesterd en doorgegeven. Geen betere manier om dit te doen dan door elkaar mooie verhalen te vertellen.

HOE WE DAT DOEN

 

Op onze eigen manier: pragmatisch, effectief en liefdevol. Maar ook met gezond verstand, Hollandse nuchterheid en vereende krachten.

 

Per verhaal kijken we naar de meest effectieve manier om het de wereld in te helpen. Kwaliteit en relevantie zijn hierbij sleutelwoorden. Een goed verhaal vertelt zichzelf meestal al.

 

Het omzetten van deze verhalen naar diensten en producten is vaak ook een kunst: het vraagt om creativiteit, ondernemingslust en een vleugje humor. ROSE stories helpt hierbij: door de verhalenvertellers zakelijk te begeleiden, nieuwe onverwachte visies en inzichten te bieden en door mensen te verbinden.

WIE WIJ ZIJN

rose-logo-circle-w_r_550

CHAFINA BENDAHMAN

Oprichter, Research & Development
chafina [at] rosestories.nl

Als maker, producent en ondernemer verliest Chafina nooit het maatschappelijke aspect uit het oog. Mooie verhalen, inspirerende makers en diversiteit zijn de bindende factoren in haar werk. Chafina begon haar carrière met het vertellen van verhalen als film- en documentairemaker, en als redacteur bij tvprogramma’s als Kassa!, De Wereld Draait Door en Geschiedenis24. Daarnaast is ze mede-oprichter van Doetank PEER, dat door middel van kleine en grote acties wil bijdragen aan een meer sociaal gelijke wereld. Met ROSE stories zet Chafina haar liefde voor verhalen en diversiteit voort en zet ze haar cultureel ondernemerschap en grote netwerk in om die bijzondere verhalen te bewaren en door te geven.

ROSEportret06sq

NASIM MIRADI

Theater, Financiën
nasim [at] rosestories.nl

Nasim verloor op jonge leeftijd al haar hart aan het maken van theater en nog steeds is dit een van de dingen die ze het liefst doet. Tijdens haar studies in Londen en Utrecht richtte ze zich voornamelijk op de wereld van film en televisie, waar ze in haar latere carrière inhoudelijk en productioneel werk combineerde met creatieve processen. Door onder andere haar werkzaamheden als producent en teamleider voor mediafestival Cinekid, heeft Nasim zich door de jaren heen ontpopt als een inspirerende zakelijk leider binnen de culturele sector. Dit doet ze nu dan ook met liefde bij ROSE stories, waar ze het zakelijke combineert met projecten waar ze helemaal achter staat.

edit-SQ-Tess-Kamphorst-_-Fotocredits_-Masha-Osipova

TESS KAMPHORST

Uitgeverij
tess [at] rosestories.nl

Opgegroeid met idealistische ouders was Tess al van jongs af aan bezig met thema’s als gelijkheid en rechtvaardigheid. Dat nam concretere vormen aan toen ze begon aan haar bachelor Taal- en Cultuurstudies met een major in Postcolonial- en Genderstudies. Tijdens haar studie ontwikkelde ze een passie voor schrijven, zowel binnen als buiten de universiteit. Haar grote reislust resulteerde in een half jaar durende reis van China naar Indonesië, alvorens de start van haar master Comparative Cultural Analysis. Tess’ liefde voor taal en cultuur combineert ze met veel enthousiasme bij ROSE stories, waar ze verantwoordelijk is voor de uitgeverij.

ROSEportret26sq

ANNE VAN DER KLIFT

Theater, Film & tv
anne [at] rosestories.nl

Anne is van jongs af aan geïnteresseerd in alle dingen tegelijk: van drummen tot animeren en van skiën tot Rubiks kubussen oplossen. Film is echter een grote winnaar. Na de filmrichting van de bachelor Media en Cultuur en een aantal lange en korte reizen, koos Anne voor de beroepsgeoriënteerde specialisatie van de master Media Studies, waar ze zich toespitste op het ontwikkelen van documentaires. De verscheidenheid aan projecten bij ROSE stories is een droom voor iemand die niet wil kiezen. Maar het belangrijkste is dat deze projecten met passie, positiviteit en een idealistisch doel worden gerealiseerd. En daar draagt Anne als projectmedewerker graag aan bij.

jamila2

JAMILA ZEMOURI

Uitgeverij
jamila [at] rosestories.nl

De wereld verrijken met diverse verhalen is Jamila’s missie. Bij de NOS zette ze zich als journalist jarenlang in om juist die verhalen een platform te bieden. Echter, nieuwsverhalen zijn voornamelijk negatief terwijl er zoveel positieve verhalen te vertellen zijn! Als een ware idealist wil Jamila het publiek aan de hand meenemen naar het verbreden van hun wereldbeeld. Respect komt voort uit kennis, vindt Jamila, en ze is ervan overtuigd dat nieuwsgierigheid, interesse tonen in de ander en uit je eigen cocon stappen de sleutels zijn tot een aangenamere samenleving. ROSE stories is daarom haar ideale werkplek. Ze is hier verantwoordelijk voor de uitgeverij.

rose-logo-circle-w_r_550

FRANCIEN JONGE POERINK

Financiën, Uitgeverij
francien [at] rosestories.nl
Francien heeft een groot hart voor cultuur (en voor kinderboeken in het bijzonder) en wie met haar heeft gewerkt, weet dat ze dat hart ook vaak op de tong heeft. De behoefte om zich meer met maatschappelijke kwesties bezig te houden borrelde bij haar omhoog. Tel daar een fijnbesnaard gevoel voor cijfers en organisatie bij op en het behoeft geen verbazing dat ze zich bij ROSE stories helemaal op haar plek voelt. Francien kun je vragen om een beslissing te nemen. Ze behoudt het overzicht, maar verliest details nooit uit het oog. Haar Excelsheets hangen nog bij menig oud-werkgever ingelijst aan de muur, maar belangrijker is dat ze boven alles vooral een mensenwerker is.

rose-logo-circle-w_r_550

MAXIME DE KROON

Story producer

maxime [at] rosestories.nl

Maxime leerde tijdens haar opleiding Fashion & Branding aan het Amsterdam Fashion Institute wat een sterk merk sterk maakt, de verhalen erachter! En al is de liefde voor mode altijd gebleven, steeds vaker wonnen de achterliggende verhalen haar aandacht en koos ze voor een master in de sociale wetenschappen. Met een voorliefde voor samenwerken en haar creatieve brein draagt ze bij aan het vormgeven van de verhalen die ROSE stories vertelt. Van het ontwerpen van de eerste visuele uitingen voor een nieuw project tot de creatieve productie van een evenement, ze doet het allemaal met liefde als story producer bij ROSE stories.

ellen-2

ELLEN BURKE

PR, Communicatie

ellen [at] rosestories.nl

Ellen studeerde Business Administration & Marketing Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waarna ze zich specialiseerde in communicatie en PR bij organisaties als Dutch Fashion Foundation, Winkelman van Hessen en Weber Shandwick. Met een hart voor bouwen en ontwikkelen weet zij precies hoe je een boodschap scherp kunt formuleren en verkopen. Naast opdrachten vanuit haar eigen bedrijf BRANDS&BRICKS, zet ze zich ook met veel plezier in als PR- en communicatiemedewerker voor ROSE stories. Ellen probeert mensen met elkaar te verbinden door de prachtige verhalen die ROSE stories produceert onder de aandacht te brengen bij de juiste redacteuren, zodat ze uiteindelijk het grote publiek bereiken.

rose-logo-circle-w_r_550

HYO KAAG

Film & tv

hyo [at] rosestories.nl

Hyo groeide als geadopteerde op in een multicultureel gezin en laat zich graag inspireren door onconventionele gezinssamenstellingen. Tijdens haar studie Audiovisuele Media aan de HKU ontwikkelde ze zich in het schrijven en regisseren van drama, waar ze haar passie vond. Sindsdien werkt ze als freelance filmmaker waarbij ze zich zoveel mogelijk richt op maatschappelijke betrokkenheid en culturele ontwikkeling. Bij ROSE stories focust ze zich op de ontwikkeling van nieuwe verhalen. Hiervoor schrijft ze zelf en samen met anderen.
sarra001square_klein

SARRA HASSOUNI

Projectmedewerker

sarra [at] rosestories.nl

Binnenkort lees je hier meer over Sarra!

Rose_Stories_Rachida_04

RACHIDA EL MOUSSAOUI

Oprichter

Rachida komt uit een heerlijk groot gezin: ze is de oudste van maar liefst tien kinderen. Op haar tiende kwam ze vanuit Marokko naar Nederland, waar haar ouders zich in Amsterdam-Noord vestigden. Als internist in het Zuiderzeeziekenhuis, moeder van twee kinderen en oprichter van ROSE stories, zijn haar dagen goed gevuld. Niet alleen met dagelijkse bezigheden, maar ook met mooie verhalen: van haar patiënten, haar jonge zoontjes en bijzondere vrouwen. Gedreven door deze verhalen, liefde voor verschillende culturen en haar idealen voor een rechtvaardige, diverse maatschappij, richtte zij samen met Chafina ROSE stories op.

foto’s: Masha Osipova & Lisa Zilver

CONTACT

ROSE stories staat altijd open voor mooie verhalen en creatieve samenwerkingen. Wil je een verhaal of een idee met ons delen? Neem gerust contact met ons op!

 

ADRES

ROSE stories BV en stichting ROSE zijn gevestigd op:

Beethovenstraat 32-1

1077 JH Amsterdam

Je vindt ons boven Boekhandel van Rossum.

 

MAIL

info@rosestories.nl

 

ROSE stories BV

IBAN NL08 ABNA 0839222300
KvK 60967242

 

Stichting ROSE

IBAN NL10 ABNA 0840473176
KvK 68183100

 

VACATURES

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien