Van Tajine tot Havermout

Een Marrakesh smoothie, een vegetarische tajine en luchtige havermoutpannenkoeken. De succesvolle health coach & blogger Jamila Winwood verzamelde voor Van Tajine tot Havermout haar favoriete gerechten geïnspireerd door de Marokkaanse keuken.

Als jong meisje ging Jamila steevast elke zomervakantie met haar ouders naar haar grootouders, die in een klein dorpje in het noorden van Marokko woonden:

“Mijn vader is opgegroeid als een echte Berberse boer. Ik keek met trots en nieuwsgierigheid hoe hij en mijn opa de olijven en amandelen oogstten, hoe zij geitenmelk karnden om boter van te maken en hoe mijn moeder en oma van al deze ingrediënten overheerlijke gerechten voor ons bereidden.”

In deze zomers ligt de oorsprong van Jamila’s liefde voor pure, verse ingrediënten. Voor dit boek heeft ze zich bovendien laten inspireren door haar reis naar Marrakesh:

“Het gedeelte ten noorden van de medina (de historische stadskern) is bezaaid met een wirwar van markten, ofwel souks. Bij elkaar vormen ze de grootste overdekte markt van Afrika. Het is heerlijk om hier urenlang rond te (ver)dwalen en te zien waar je uitkomt. Vooral de souk op het beroemde plein Djemaa el-Fna is fantastisch. Je vindt daar een kleurrijk feest van allerlei soorten groenten en fruit en je wordt begroet door de heerlijke geuren van verse kruiden en specerijen.”

Deze reis en Jamila’s herinneringen aan haar zomervakanties in Marokko resulteerden uiteindelijk in een prachtige verzameling gezonde recepten met een Marokkaans tintje.

 


 

verschenen: juni 2016

isbn: 9789082470116

verkoopprijs: €20,95

bestel het boek hier

 


 

Bekijk ook:

 

Jamila Winwood

AuteurWP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien