Writersroom op zondag: acteurs Drag

beeld_33

Op zondag 28 mei vond in Theater Bellevue de eerste editie van Writersroom op zondag plaats. Bartho Braat, Sjoerd Vrins en Mandela Wee Wee vertolkten de scènes uit Drag. Lees in dit artikel meer over deze acteurs.

  • Bartho Braat

Bartho Braat (1950) werd bij het grote publiek bekend door de rol van Jef Alberts in Goede Tijden, Slechte Tijden, die hij speelde van 1991 tot 2015. Naast deze rol is hij in vele verschillende televisieseries te zien geweest, waaronder in Zeg ‘ns Aaa, Medisch Centrum West en Baantjer. Bartho heeft ook altijd veel in het theater gedaan en richtte samen met tv-broer Wilbert Gieske de stichting Alberts & Alberts op. Onder deze vlag brachten zij een aantal eenacters uit. In 2017/2018 staat voor Bartho de familiemusical Toms magische Speelgoedwinkel, de reprise Gare de Lyon en de nieuwe Nederlandse tragikomedie ‘n Zomer zonder vrouw (samen met Ernst Daniel Smid) op de planning.

  • Sjoerd Vrins

Sjoerd Vrins (1982) heeft na zijn afstuderen aan de toneelacademie van Maastricht bij verschillende Nederlandse theatergezelschappen als acteur gewerkt, waaronder Toneelgroep Maastricht, De Appel en het Nieuw Utrechts Toneel. Verder geeft hij leiding aan Bens, een stichting die het doel heeft om kwetsbare groepen uit het isolement te halen. Zo brengt hij verschillende passies bij elkaar; werken met bijzondere mensen en theater.

  • Mandela Wee Wee

Mandela Wee Wee (1983) heeft een business-diploma, een achtergrond in dansen en is een veelzijdig en internationaal georiënteerde acteur. Na zijn opleiding aan de Toneelacademie Maastricht speelde hij zijn eerste hoofdrol in de grote theaterproductie Mogadishu van De Utrechtse Spelen (2013). Daarna was hij o.a. te zien in de muziektheaterproductie Gejaagd Door De Wind, in de veelgeprezen tv-misdaadserie Penoza (2015) en tijdens de Ruhrtriennale (2015), een driejaarlijkse kunstenfestival in het Ruhrgebied in Duitsland. Ook speelde Mandela in de voorstellingen Hamlet en A Raisin in the Sun, in de muzikale theatervoorstelling We hadden liefde, we hadden wapens, de telefilm De terugkeer van de wespendief en de voorstelling Kosmopolis.WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien