Stagevacature: Story Producer

Story Producer (stage)

Per direct voor 3-6 maanden (in overleg)
32 uur per week

Wie wij zijn:

Wij zijn ROSE stories, een social enterprise waar bijzondere verhalen een vorm vinden. We zoeken verhalen en kijken daarbij welke vertelvorm het beste past. Zo maken we theater, films, boeken en doen we aan talentontwikkeling. Je kent ons misschien van het kookboek Melk & Dadels, waar we nu ook een theatervoorstelling van maken (in co-productie met Stichting Daria Bukvić en in alliantie met Het Nationale Theater en Theater De Meervaart). Of van de Nederlandse vertaling van Goodnight Stories for Rebel Girls, die wij uitgeven. We geloven dat verhalen een krachtige rol spelen in de beeldvorming en het zelfbeeld van mensen. Daarom brengen wij nieuwe verhalen met positieve rolmodellen, om zo bij te dragen aan een cultureel landschap dat onze samenleving in al haar diversiteit weerspiegelt.

Wat we jou bieden:

Een stageplek waar jij jouw kennis en kunde kan toepassen en relevante werkervaring opdoet. Als story producer ben je volwaardig onderdeel van het team. Je krijgt een inkijkje in onze uitgeverij, theaterproductie, film/tv-productie en onze talentontwikkelingsprojecten. We zijn formatontwikkelaar bij de NTR, maken boeken in co-uitgave met Oxfam Novib en leiden jonge talenten op tot professionele makers. Jij ondersteunt de verschillende projecten op productioneel niveau. Je helpt onder andere mee bij het organiseren van boekentours, bij het maken van draaiboeken, het vinden van ambassadeurs, het schrijven van teksten en het bijhouden van de sociale media.

Wie we zoeken:

Heb jij sterke affiniteit met verhalen (film, theater, boeken, online storyteling) en neem je graag initiatief en eigen verantwoordelijkheid? Ben je daarnaast:

  • Student op gebied van media (productie/management), communicatie of storytelling
  • Flexibel (geen 9 t/m 5 mentaliteit)
  • Een doorzetter die zelfstandig en gestructureerd kan werken
  • Iemand die problemen snel opmerkt en aanpakt

 

  • Vind je het leuk om van alles te regelen en productioneel op te pakken?
  • Zit je graag op social media en kan je leuke korte pakkende teksten schrijven?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

We zijn per direct op zoek naar een stagiair, voor ongeveer 32 uur in de week. Start en einddatum worden in overleg bepaald. De vergoeding bedraagt €250 euro per maand.

Enthousiast?

Stuur vóór 1 december (maar het liefst zo snel mogelijk) een mail met cv en brief waarin je duidelijk maakt waarom jij de aangewezen persoon bent voor deze stageplek. Bij vragen kun je telefonisch of per e-mail contact opnemen met Nasim Miradi via 06-24952547 of info@rosestories.nl.WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien