stichting ROSE zoekt bestuursleden

Dit is een vacature voor een onbezoldigde functie. 

Over stichting ROSE

In 2017 is stichting ROSE opgericht voor de ontwikkeling van alle theateractiviteiten onder het overkoepelende merk ROSE stories. Met theaterproducties en talentontwikkelingsprojecten draagt stichting ROSE bij aan de gemeenschappelijke missie: het maken en delen van verhalen die bijdragen aan een inclusieve wereld.  

Stichting ROSE maakt theater voor zowel jeugd als volwassenen en besteedt veel aandacht aan het bereiken van nieuwe publieken. Haar bekendste productie is de hitvoorstelling Melk & Dadels, die met open armen werd ontvangen door zowel pers als publiek. Tot nu toe werden alle drie haar voorstellingen geselecteerd voor het Theater Festival en in 2018 mocht stichting ROSE de Gieskes Strijbis Podiumprijs in ontvangst nemen voor haar bijdrage aan het Nederlandse theaterlandschap. 

Vanaf 2021 kan stichting ROSE rekenen op meerjarensteun vanuit Gemeente Amsterdam (via de Amsterdamse basisinfrastructuur) en Fonds Podiumkunsten. Hiermee kunnen de meerjarenplannen voor de komende vier jaar uitgevoerd worden. Deze bestaan uit gemiddeld drie producties per jaar, waaronder zowel familievoorstellingen als producties voor volwassenen, voor zowel de grote, middelgrote als kleine zalen en voor een breed publiek van 4 tot 99 jaar. Het afgelopen jaar zijn er helaas geen live voorstellingen gespeeld in het theater, maar 28 mei jl was onze voorstelling Wrak te zien op NPO3.

Stichting ROSE onderschrijft de Governance code cultuur, de Fair practice code en de Code diversiteit en inclusie.

 

Het bestuur

Het huidige bestuur bestaat uit vier personen die stichting ROSE tijdens de eerste belangrijke periode hebben bestuurd. Nu de stichting in een nieuwe fase is gekomen, willen wij dit aantal uitbreiden naar vijf personen. Daarnaast vertrekt een aantal bestuursleden. In dit kader is stichting ROSE op zoek naar nieuwe bestuursleden. 

Het bestuur als geheel streeft ernaar dat er kennis aanwezig is op de volgende terreinen: financieel-economisch, organisatie en HR, communicatie, juridisch, theater vakinhoudelijk en marketing & digitale strategie. Op dit moment zijn we op zoek naar een bestuurslid met juridische kennis en een bestuurslid met organisatie- en HR-kennis. In alle bestuursleden zoeken we bovendien affiniteit met onderwerpen als diversiteit, inclusie, theater en talentontwikkeling.

De bestuursleden van stichting ROSE:

 • zijn maatschappelijk betrokken en ondernemend, met durf en daadkracht;
 • onderschrijven de missie en motivatie van stichting ROSE;
 • vinden het inspirerend om op beleids- en visieniveau bezig te zijn en langs die weg stichting ROSE verder te helpen;
 • kunnen het bestuursbeleid binnen en buiten de stichting aansprekend uitdragen;
 • kennen een goed evenwicht tussen betrokkenheid bij inhoudelijke onderwerpen en besturen op afstand;
 • kunnen als klankbord voor de directie en andere bestuursleden fungeren.

 

Verantwoordelijkheden bestuur 

Het bestuur:

 • is eindverantwoordelijk en heeft een belangrijke rol in visievorming, strategie, doelstellingen en de bijbehorende actieplannen;
 • stelt het (meerjarige) beleid vast, toetst de uitvoering daarvan en stuurt waar nodig bij;
 • stelt de begroting vast en het gevoerde financiële beleid;  
 • onderhoudt daar waar nodig de relaties met strategische partners, fondsen en maatschappelijke organisaties;  
 • komt ten minste vier keer per jaar bijeen voor een vergadering.

 

Geïnteresseerd?

Dan willen we je vragen om vóór 27 september een reactie te sturen naar info@stichtingrose.nl, bij voorkeur voorzien van een motivatie en een CV. Je kunt je reactie richten aan Mauriel Lamp, zakelijk leider van stichting ROSE. 

 WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien