Noumi, zusje zeven

Poster familievoorstelling Noumi, zusje zeven

Foto: Noufri Bachdim, vormgeving: Cynthia Borst

Samen met regisseur Daniël van Klaveren en theaterauteur Jorieke Abbing zet stichting ROSE haar nieuwe personage Noumi op de planken. Noumi, zusje zeven (5+) gaat over een meisje dat op zoek gaat naar haar eigen plek in de wereld. De voorstelling gaat op 4 februari 2018 in première in Theater de Meervaart in Amsterdam.

De stoere Noumi is de jongste van een gezin met zeven dochters. In hun krappe huis is er geen eigen plek voor haar, en als jongste mag ze ook nooit met haar eigenzinnige oudere zussen meedoen. Op een dag is Noumi het zat. Ze verlangt naar iets van haar alleen. Iets dat helemaal van haar is en van niemand anders. Totdat ze op een dag in het speeltuintje voor haar huis een gewond vogeltje vindt…

Deze vrolijke en muzikale familievoorstelling gaat over het buitenbeentje van de familie, de zoektocht naar je eigen plek en een bijzondere vriendschap tussen mens en dier.

Het verhaal van Noumi, zusje zeven wordt vormgegeven door regisseur Daniël van Klaveren, schrijver Jorieke Abbing en hun artistieke team. Daniëls hart ligt bij het jeugdtheater, waar hij speelse, muzikale en inhoudelijke voorstellingen maakt over mensen die net even anders zijn dan anderen en zoeken naar hún plek in de wereld. Jorieke heeft een levendige, hedendaagse tekst geschreven over een onafhankelijk meisje dat graag mee wil tellen in de wereld. Met het spel van acteurs Kyra Bououargane en Myrthe Huber (die beiden Noumi en haar zussen spelen) en de muziek die Kyra en muzikale duizendpoot Nathan Klumperbeek gecomponeerd hebben en op het podium ten gehore zullen brengen, zal het verhaal tot leven komen in een fantasievolle mix van beeld, tekst en muziek, mede door het levendige poppenspel onder leiding van regie-assistent Noufri Bachdim.

De voorstelling Noumi, zusje zeven is in 2017 ontstaan vanuit ROSE stories’ voorleesboek Mootje van schrijver Hakima Elouarti en illustrator Rosa Vitalie. De voorstelling heeft zich in de loop der tijd op zo’n manier ontwikkeld dat het een opzichzelfstaand verhaal geworden is. Daarom heeft ROSE besloten dat het als zodanig een eigen naam verdient.

TEKST Jorieke Abbing REGIE Daniel van Klaveren SPEL EN MUZIEK Kyra Bououargane, Myrthe Huber en Nathan Klumperbeek COMPOSITIE EN LIEDTEKSTEN Kyra Bououargane en Nathan Klumperbeek  VORMGEVING Marlies Schot REGIE-ASSISTENT/COACHING POPPENSPEL Noufri Bachdim LICHTONTWERP Wilfred Loopstra PRODUCTIELEIDING Fleur Feij
TECHNIEK Peter Goudswaard SOCIAL MEDIA Boutaïna Azzabi

 


 

Première: 4 februari 2018

Theater de Meervaart, Amsterdam

 

Bekijk hier de speeldata voor 2018

 


 

Noumi, zusje zeven

wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

 


 

Bekijk ook:

 

 

 

Jorieke Abbing

Tekstschrijver

 

 

Daniël van Klaveren

Regisseur

 

 

Nathan Klumperbeek

Componist & muzikale begeleiding

 

 

Kyra Bououargane

Componist & acteur

 

Myrthe Huber

Acteur

 

 

Mootje

Boek

 WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien