Melk & Dadels de voorstelling

In alliantie met Het Nationale Theater en in samenwerking met toneelregisseur Daria Bukvić en voormalig politicus en schrijver Tofik Dibi ontwikkelen ROSE stories en Stichting Daria Bukvić de theatervoorstelling Melk & Dadels.

Vier jonge Marokkaans-Nederlandse actrices spelen een mozaïekvoorstelling met verschillende verhalen. Verhalen over hun moeders, de Marokkaans en de Nederlandse cultuur, migratie, relaties, keuzes en identiteit. Aan de hand van diepte-interviews, improvisaties met de vier actrices en zijn eigen observaties en ervaringen schrijft Tofik Dibi de theatertekst van de voorstelling.

In 2014 bracht ROSE stories het kook- en verhalenboek Melk & Dadels – 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders uit. Geïnspireerd door de verhalen van deze eerste generatie Marokkaanse vrouwen en de vele positieve reacties die daarop volgden, hebben we besloten de verhalen van de Marokkaans-Nederlandse vrouw naar het podium te brengen.

Cover met stickerToneelregisseur Daria Bukvić is met haar geprezen voorstelling Nobody Home, die zich kenmerkt door humor, ernst en engagement, de aangewezen persoon om de door Tofik Dibi opgeschreven verhalen in een onvergetelijke voorstelling te gieten. Actrices Khadija El Kharraz Alami, Kyra Bououargane, Soumaya Ahouaoui en Fadua El Akchaoui nemen de hoofdrollen op zich. Het artistieke team wordt compleet gemaakt door dramaturg Remco van Rijn, toneelschrijver Don Duyns, kostuumontwerper Dymph Boss, decorontwerper Sacha Zwiers en lichtontwerper Gé Wegman.

Melk & Dadels wordt een aangrijpend portret van Marokkaans-Nederlandse vrouwen, met verhalen die nooit eerder op een podium zijn gedeeld, maar allen authentiek, herkenbaar en met humor en overtuiging verteld door mensen die ze voor een groot deel zelf hebben meegemaakt. You think you know but you have no idea.

 


 

Première: 13 mei 2018 (Moederdag)

Koninklijke Schouwburg, Den Haag

Bekijk hier de officiële website van de voorstelling

 


 

Melk & Dadels de voorstelling

is een co-productie van ROSE stories en:
stdb-zwart-transparant


 

Melk & Dadels de voorstelling

wordt ontwikkeld in alliantie met:

 

unnamed

 


 

Melk & Dadels de voorstelling

wordt mede mogelijk gemaakt door:

 
 

 


 

Bekijk ook:

 

Daria Bukvić

Regisseur


Tofik Dibi

Tekstschrijver


 

 

 WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien