Melk & Dadels de voorstelling

In alliantie met Het Nationale Theater en in samenwerking met toneelregisseur Daria Bukvić en schrijver en ex-parlementariër Tofik Dibi ontwikkelen ROSE stories en Stichting Daria Bukvić de theatervoorstelling Melk & Dadels.

‘It’s a man’s world’, is wat veel mensen denken over de Marokkaanse gemeenschap. Deze voorstelling met rauwe, persoonlijke en speelse getuigenissen van vier jonge Marokkaans-Nederlandse actrices zal daar voorgoed verandering in brengen. Hun verhalen zijn hard en duidelijk over de pijn, en zacht en kwetsbaar over de vreugde in de Marokkaanse én Nederlandse cultuur. Aan de hand van diepte-interviews, improvisaties en eigen observaties en ervaringen ontwikkelde Tofik Dibi samen met de vier actrices de theatertekst van de voorstelling. Met haar authentieke combinatie van humor en ernst, creëert Daria Bukvić samen met Dibi een zelfbewuste inkijk in de Marokkaans-Nederlandse cultuur die niet eerder is vertoond.

In 2014 bracht ROSE stories het kook- en verhalenboek Melk & Dadels – 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders uit. Geïnspireerd door de verhalen van deze eerste generatie Marokkaanse vrouwen en de vele positieve reacties die daarop volgden, hebben we besloten de verhalen van de Marokkaans-Nederlandse vrouw naar het podium te brengen.

Cover met stickerToneelregisseur Daria Bukvić is met haar geprezen voorstelling Nobody Home, die zich kenmerkt door humor, ernst en engagement, de aangewezen persoon om de door Tofik Dibi en de actrices opgeschreven verhalen in een onvergetelijke voorstelling te gieten. Actrices Khadija El Kharraz Alami, Kyra Bououargane, Soumaya Ahouaoui en Fadua El Akchaoui nemen de hoofdrollen op zich. Het artistieke team wordt compleet gemaakt door dramaturg Willemijn Barelds, toneelschrijver Don Duyns (tekstadvies), productieleider Vera Vlot, regie-assistent Imane Dafer, kostuumontwerper Dymph Boss, decorontwerper Sacha Zwiers, lichtontwerper Gé Wegman en technicus Marco Steenks. Verder werken aan deze voorstelling mee: Najah Aouaki & Nasim Miradi (zakelijk leiding), Anne van der Klift (bureauredactie), Dieke van der Spek (marketing), Robin de Puy (campagnebeeld) en Joost de Haas (grafisch ontwerp).

Melk & Dadels wordt een aangrijpend portret van Marokkaans-Nederlandse vrouwen, met verhalen die nooit eerder op een podium zijn gedeeld, maar allen authentiek, herkenbaar en met humor en overtuiging verteld door mensen die ze voor een groot deel zelf hebben meegemaakt. You think you know but you have no idea.

 


 

Première: 13 mei 2018 (Moederdag)

Koninklijke Schouwburg, Den Haag

Bekijk hier de officiële website van de voorstelling

 


 

Melk & Dadels de voorstelling

is een co-productie van ROSE stories en:
stdb-zwart-transparant


 

Melk & Dadels de voorstelling

wordt ontwikkeld in alliantie met:

 

unnamed

 


 

Melk & Dadels de voorstelling

wordt mede mogelijk gemaakt door:

 
 

 

 

 

logo-vsb-fonds

 

 

Logo Gemeente Den Haag

BGL-FONDS-logo_FC

 


 

Bekijk ook:

 

Daria Bukvić

Regisseur


Tofik Dibi

Tekstschrijver


 

 

 WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien