Melk & Dadels de voorstelling

De vier actrices van Melk & Dadels

In alliantie met Het Nationale Theater en in samenwerking met toneelregisseur Daria Bukvić en schrijver en ex-parlementariër Tofik Dibi maakten ROSE stories en Stichting Daria Bukvić de theatervoorstelling Melk & Dadels. De voorstelling ging in mei 2018 in première en was onderdeel van de officiële juryselectie van het Nederlands Theater Festival 2019. 

‘It’s a man’s world’, is wat veel mensen denken over de Marokkaanse gemeenschap. Deze voorstelling met rauwe, persoonlijke en speelse getuigenissen van vier jonge Marokkaans-Nederlandse actrices bracht daar voorgoed verandering in. Hun verhalen zijn hard en duidelijk over de pijn, en zacht en kwetsbaar over de vreugde in de Marokkaanse én Nederlandse cultuur. Aan de hand van diepte-interviews, improvisaties en eigen observaties en ervaringen ontwikkelde Tofik Dibi samen met de vier actrices de theatertekst van de voorstelling. Met haar authentieke combinatie van humor en ernst, creëerde Daria Bukvić samen met Dibi een zelfbewuste inkijk in de Marokkaans-Nederlandse cultuur die niet eerder is vertoond.

In 2014 bracht ROSE stories het kook- en verhalenboek Melk & Dadels – 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders uit. Geïnspireerd door de verhalen van deze eerste generatie Marokkaanse vrouwen en de vele positieve reacties die daarop volgden, hebben we besloten de verhalen van de Marokkaans-Nederlandse vrouw naar het podium te brengen.

Cover met stickerActrices Soumaya Ahouaoui, Kyra Bououargane, Fadua El Akchaoui en Nora el Koussour nemen de hoofdrollen op zich. Toneelregisseur Daria Bukvić goot de door Tofik Dibi en de actrices opgeschreven verhalen in een onvergetelijke voorstelling. Het artistieke team wordt compleet gemaakt door dramaturg Willemijn Barelds, toneelschrijver Don Duyns (tekstadvies), productieleider Vera Vlot, regie-assistent Imane Dafer, kostuumontwerper Dymph Boss, decorontwerper Sacha Zwiers, lichtontwerper Gé Wegman en technicus Marco Steenks. Verder werken aan deze voorstelling mee: Najah Aouaki & Nasim Miradi (zakelijk leiding), Anne van der Klift (bureauredactie) en Dieke van der Spek (marketing).

Melk & Dadels is een aangrijpend portret van Marokkaans-Nederlandse vrouwen, met verhalen die nooit eerder op een podium zijn gedeeld, maar allen authentiek, herkenbaar en met humor en overtuiging verteld door mensen die ze voor een groot deel zelf hebben meegemaakt. You think you know but you have no idea.

Concept & Regie Daria Bukvić Tekst & Research Tofik Dibi Tekst & Spel Soumaya Ahouaoui, Kyra Bououargane, Fadua El Akchaoui, Nora El Koussour Decor Sacha Zwiers Kostuums Dymph Boss Licht Gé Wegman Dramaturgie Willemijn Barelds Tekstadvies Don Duyns Regie-assistentie Imane Dafer Productieleiding Vera Vlot Zakelijk leiding Najah Aouaki & Nasim Miradi Bureauredactie Anne van der Klift Marketing Dieke van der Spek Grafisch ontwerp Joost de Haas, Maartje de Groot Techniek Marco Steenks, Diederik Scholten Met dank aan Wilko Sterke

 


 

Melk & Dadels de voorstelling

is een co-productie van ROSE stories en:
stdb-zwart-transparant


 

Melk & Dadels de voorstelling

wordt ontwikkeld in alliantie met:

 

unnamed

 


 

Melk & Dadels de voorstelling

wordt mede mogelijk gemaakt door:

 
 

 

 

 

logo-vsb-fonds

 

 

Logo Gemeente Den Haag

BGL-FONDS-logo_FC

 


 

Bekijk ook:

 

Daria Bukvić

Regisseur


Tofik Dibi

Tekstschrijver


 

Fadua El Akchaoui

Actrice & schrijver


Soumaya Ahouaoui

Actrice & schrijver


 

Kyra Bououargane

Actrice & schrijver

Nora El Koussour

Actrice

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien