Granm’ma

Granm'ma door Wensley Piqué“Jongen, wanneer ga ik je vader zien? Want ik wacht, ik wil naar ‘huis’. Maar voordat ik ga wil ik nog één keer mijn enige zoon zien.” Deze woorden hoorde Wensley Piqué dagelijks toen hij zijn oma bezocht in Suriname. Het inspireerde hem tot de intieme poppenvoorstelling Granm’ma (oma in het Sranantongo) over haar laatste levensfase, waarin eenzaamheid de harde werkelijkheid is.

In de verlaten stilte van oma’s slaapkamer tikt de klok en jaagt de wind om het huis. Daar zit ze dan, moederziel alleen. Contact is er hooguit via een vergeeld fotoboek met foto’s van vroeger, waarmee herinneringen van haar man, kind en kleinkinderen weer even levensecht lijken te worden. Maar zodra de platenspeler met muziek van vroeger draait, weet granm’ma je, ongeacht haar hoge leeftijd, nog altijd met een lach subtiel te verleiden. Zo maken al haar handelingen duidelijk dat ze leeft, ook al zou ze het liefst naar ‘huis’ willen gaan.

Met ingetogen poppenspel, waarin hij volledig samensmelt met zijn personage, geeft Piqué een intiem en liefdevol kijkje in de laatste dagen van zijn oma, in al haar eenzaamheid en levenslust. Een persoonlijk en tegelijkertijd universeel verhaal van maatschappelijke waarde.

GRANM’MA is een solovoorstelling van Wensley Piqué en wordt geproduceerd door ROSE stories in coproductie met Bijlmer Parktheater en Feikes Huis.

 

CONCEPT EN PERFORMANCE Wensley Piqué DRAMATURG Javier López Piñón SPELCOACH EN ADVIES Babiche Ronday & Duda Paiva LICHTONTWERP Bernd Wouthuysen DECOR & KOSTUUM Annelies Michelle Shakison MUZIEK Marlon Penn POPPEN Rosa Verloop PRODUCTIELEIDER Sharon Amritpersad VERKOOP Alles voor de Kunsten CAMPAGNEBEELD Karima Maruan

GRANM’MA is een coproductie van ROSE stories en Bijlmer Parktheater


 

Bekijk hier de speeldata van GRANM’MA in 2021-2022

 


 

GRANM’MA wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

naamloos-9

Sponsorlogo Gemeente AmsterdamWP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien