De brieven van Mia voorstelling

Beeld theatervoorstelling de brieven van MiaCoproductie van George & Eran Producties en ROSE stories, muzikale familievoorstelling (9+)

Op een dag vindt de elfjarige Syrische Laila een stapel oude brieven op de zolder van de 91-jarige Joodse Isa Cohen. Voor ze het weten zitten Laila en meneer Cohen middenin een spannende speurtocht naar het lot van Mia, de briefschrijfster. Mia blijkt de in de oorlog verdwenen jeugdliefde van meneer Cohen. Maar wie was ze precies? En wat is er met haar gebeurd?

We volgen dit verhaal door de ogen van een oude Joodse man en een jong Syrisch meisje, die zelf net gevlucht is voor de oorlog. Langzaamaan ontstaat er een onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee ogenschijnlijke tegenpolen. Samen proberen zij het mysterie rondom het lot van Mia tijdens de Tweede Wereldoorlog te ontrafelen. 

De Brieven van Mia, gebaseerd op het succesvolle boek van Astrid Sy, gaat over wat oorlog met je doet en is een spannende, muzikale zoektocht van twee onwaarschijnlijke vrienden naar een vergeten verleden.

Bij De Brieven van Mia wordt een gratis en digitaal educatiepakket ontwikkeld. Het educatiepakket is bedoeld om na het voorstellingsbezoek te gebruiken. Heeft u interesse in deze voorstelling en/of het educatiepakket mail dan naar educatie@rosestories.nl.

TEKST George Elias Tobal REGIE Eran Ben-Michaël MET Liza Macedo dos Santos, David Lucieer, Peter van Heeringen, Britte Lagcher, Milan Sekeris, Gonca Karasu SCENOGRAFIE & VIDEOBEELD Yaron Abulafia SCENOGRAFIE ASSISTENT Iliana Mantouvalou KOSTUUMS Dymph Boss COPRODUCTIE George & Eran Producties en ROSE stories

 


 

Wegens de sluiting van de theaters, is de tournee van De brieven van Mia verplaatst naar het voorjaar van 2022.

 


 

De brieven van Mia is een coproductie van ROSE stories en:

 

ge_logo_zwart_l

George & Eran Producties brengt grote maatschappelijke thema’s terug tot menselijke proporties, zowel voor volwassenen als kinderen. Het gezelschap maakte eerder o.a de succesvolle voorstellingen Woestijnjasmijntjes, de George & Eran lossen de wereldvrede op trilogie en George & Eran worden racisten.


 

De brieven van Mia wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

logobalk-75-jaar-vrijheid

naamloos-9

afk-logo2

Logo Gemeente Amsterdam

fonds-21-logo

logo-vsb-fonds

pbc05-fonlogo-lindenweij-fonds-154px-breed-v11

logo-de-versterking

norma_fonds_logo

 

janivo

lirafonds

 

 

 

logo_vluchtelingenwerk-2

gvbs_logo_pngWP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien