Beeld Writersroom met typemachine, schijnwerpers en rondvliegende pagina's

WRITERSROOM

WRITERSROOM is een broedplaats en netwerkgelegenheid die staat voor vernieuwing van ontwikkelingsmogelijkheden. Drie schrijvers zullen hun scenario in ontwikkeling presenteren aan een publiek van vakgenoten en geïnteresseerden. Het doel is meer aandacht genereren voor inclusiviteit in audiovisuele producties, schrijvers verder op weg helpen in hun verhaalontwikkeling en Nederlandse producties beter aan te laten sluiten op de behoeften van een divers publiek.

Onder begeleiding van ROSE stories krijgen de schrijvers voorafgaand aan de presentaties coaching van ervaren scenarioschrijvers, een pitchtraining en een repetitiedag met acteurs en een regisseur. Op de dag van het evenement introduceren zij hun plan en delen ze hun visie en vervolgens spelen acteurs een of twee scènes die door de maker zijn geselecteerd. Het publiek krijgt daarna de gelegenheid om feedback te geven en op deze manier de schrijvers te helpen in de ontwikkeling van hun scenario.

Hoe de vorige edities gingen lees je in de verslagen hieronder. Op dit moment wordt gewerkt aan de volgende editie in het najaar van 2019. Zodra daar meer over bekend is, lees je het op deze website. Ben je nu al geïnteresseerd om deel te nemen als schrijver of maker? Superleuk! Stuur ons even een mailtje.

 


 

WRITERSROOM

komt tot stand in samenwerking metbellevue 

WRITERSROOM

wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dutch Academy For Film (DAFF)


 


 

Bekijk ook:

 

Verslag Writersroom
24 juni 2019

EventVerslag Writersroom – NFF Extended
10 december 2018

Event


Verslag Writersroom op zondag
28 mei 2017

Event
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien