GEZOCHT: NIEUWE BEELDMAKERS VISUAL STORYTELLERS

Open call voor ontwerpers, beeldmakers en digital designers met affiniteit voor storytelling

Met de productie van cultureel-diverse verhalen wil ROSE stories bijdragen aan een betere representatie van de hedendaagse Nederlandse samenleving, voor een meer inclusieve maatschappij. Door het begeleiden van de doorstroom van creatief talent draagt ROSE stories op een positieve manier bij aan de arbeidsmarkt binnen de creatieve sector.

Beeldmakers met wortels in de diverse samenleving die al opereren en/of willen experimenten op het raakvlak van visual storytelling en digitale cultuur, nodigen we daarom uit zich op te geven voor het VISUAL STORYTELLERS programma. 

VISUAL STORYTELLERS is een 1-jarig talentontwikkelingsprogramma voor beginnende ontwerpers en beeldmakers (met of zonder gerelateerde opleiding) met een diverse signatuur – of makers die een sterke affiniteit hebben met andere culturen en verhalen.  

Voor VISUAL STORYTELLERS is ROSE stories op zoek naar talentvolle ontwerpers en beeldmakers die zich willen ontwikkelen op het vlak van Visual Storytelling. 

Tijdens het traject werk je samen met acht deelnemers toe naar een expositie waar jouw werk gepresenteerd zal worden aan professionals uit het creatieve veld en publiek. Door middel van masterclasses, individuele en professionele coaching waaronder door kunstenaar Sioejeng Tsao en modeontwerper Karim Adduchi, creëren we ruimte voor artistieke ontwikkeling met de nadruk op visual storytelling en stimuleren we cultureel ondernemerschap. Het programma gaat van start in april en sluit af in november met een groepsexpositie. 

Met  VISUAL STORYTELLERS wil ROSE stories een inclusiever verhalenlandschap creëren dat herkenbaar en toegankelijk is voor iedereen. We zetten ons in voor talentvolle nieuwe en bi-culturele makers met verhalen die voor iedereen herkenbaar zijn, voor een betere representatie in het Nederlandse culturele veld. 

Wie zoeken wij?

ROSE stories is op zoek naar talentvolle ontwerpers en beeldmakers op het gebied van onder andere graphic design, illustratie, animatie, fashion, 3D design, VR/AR en gaming.
Ben jij startend beeldmaker op één van deze of andere gebieden en heb je affiniteit met storytelling in de breedste zin van het woord?  Dan is VISUAL STORYTELLERS van ROSE stories voor jou! 

Hoe kan ik me aanmelden? 

Stuur ons voor 1 mei 2021 per e-mail je portfolio en een korte motivatie met daarin meer informatie over jezelf en jouw affiniteit met design en visual storytelling. Aanmeldingen kunnen gestuurd worden naar: jana@rosestories.nl. Alle aanmeldingen worden bekeken en beoordeeld door een selectiecommissie. Op 7 mei maken we de acht geselecteerde deelnemers bekend.

Voor meer informatie mail je naar jana@rosestories.nl.

 


 

 WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien