#NieuweStukken

Met #NieuweStukken geven het Fonds Podiumkunsten en het Nederlands Letterenfonds ruimte aan beginnende toneelschrijvers, waarvan we de verhalen nog te weinig horen op de Nederlandse podia. Zij worden begeleid bij het maken en presenteren van nieuwe verhalen. 

Samenwerking
Het Fonds Podiumkunsten en het Letterenfonds werken bij de selectie samen met vijf partners die ervaring hebben met het produceren van teksten voor het podium, en een netwerk hebben dat aanvullend is op het netwerk van de fondsen. De vijf partners zijn ROSE Stories, Bijlmer Parktheater, Theater Zuidplein, El Hizjra en Poetry Circle/Nowhere.

Workshops
Binnen #NieuweStukken maken de beginnende schrijvers nieuwe teksten en ontwikkelen ze hun schrijverschap. Ze worden begeleid door een ervaren coach en volgen workshops van de Tekstsmederij. De resultaten worden beoordeeld door een jury en gepresenteerd aan het veld.

Deelnemers
In de huidige, tweede editie van dit project zijn Nassira Rahmouni en Nedra Arsenovic-Kenzari de deelnemende schrijvers namens ROSE stories. De andere deelnemers zijn Aries Sporkslede, Rosita Dameri, Arturo Desimone, Siham Amghar, Careline Peerwijk, Smita Gayadin, Onias Landveld en Roziena Aida.

#nieuwestukken
Vlnr: Arturo Desimone, Roziena Aida, Smita Gayadin, Aries Sporkslede, Nassira Rahmouni, Careline Peerwijk, Nedra Arsenovic-Kenzari, Rosita Dameri, Siham Amghar, Onias Landveld

 


 

Het huidige #nieuwestukken-traject is alweer de tweede editie. ROSE stories was ook betrokken bij de eerste editie die plaatsvond in 2018-2019, samen met deelnemende schrijvers Fadua El Akchaoui en Shula Tas.

 


 

#NieuweStukken
wordt mogelijk gemaakt door:

 

naamloos-9

 


 

Bekijk ook:

 

Fadua El Akchaoui

Foto: Lisa Zilver

Foto: Lisa ZilverWP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien