#NieuweStukken

Met #NieuweStukken geven het Fonds Podiumkunsten en het Nederlands Letterenfonds ruimte aan beginnende toneelschrijvers, waarvan we de verhalen nog te weinig horen op de Nederlandse podia. Zij worden begeleid bij het maken en presenteren van nieuwe verhalen. Onlangs zijn de eerste deelnemers geselecteerd. 

Samenwerking
Het Fonds Podiumkunsten en het Letterenfonds werken bij de selectie samen met vijf partners die ervaring hebben met het produceren van teksten voor het podium, en een netwerk hebben dat aanvullend is op het netwerk van de fondsen. De vijf partners zijn ROSE Stories, Bijlmer Parktheater, Theater Zuidplein, El Hizjra en Poetry Circle/Nowhere.

Workshops
Binnen #NieuweStukken maken de beginnende schrijvers nieuwe teksten en ontwikkelen ze hun schrijverschap. Ze worden begeleid door een ervaren coach en volgen workshops van de Tekstsmederij. De resultaten worden beoordeeld door een jury en gepresenteerd aan het veld.

De deelnemers zijn inmiddels geselecteerd. Shula Tas en Fadua El Akchaoui zijn de schrijvers namens ROSE stories. De andere deelnemers zijn Sharif Noël Abdoelhak, Brooklyn Mozes, Stokely Dichtman, Sandy Bosmans, Marthe van Bronkhorst, Yücel Kopal, Stacy Esajas en Simone Zeefuik. Met hulp van een coach en de workshops van de Tekstsmederij zijn ze aan de slag gegaan met het schrijven van hun teksten.

 


 

#NieuweStukken
wordt mogelijk gemaakt door:

 

naamloos-9

 


 

Bekijk ook:

 

Fadua El Akchaoui

Foto: Lisa Zilver

Foto: Lisa ZilverWP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien