Moederziel

Moederziel beeld

Op 21 oktober kwam Studio Figur met de digitale live-cinemavoorstelling MOEDERZIEL. Deze voorstelling is onderdeel van het Nieuwe Makers-traject dat Studio Figur doet bij ROSE stories.

In het holst van de nacht ontwaakt de ziel van Alma. Ze ziet de nog zichtbare maskerafdrukken in Alma’s gezicht, de verkrampte spieren van een lange dienst in het ziekenhuis en een traan die van haar wang op het kussen glijdt. Ze voelt Alma’s gemis. Het gemis van de aanraking van haar moeder. Een troostende knuffel of een bemoedigende aai over haar rug. Ze weet wat ze moet doen en gaat op zoek naar Moederziel.

Met MOEDERZIEL maakt Studio Figur in samenwerking met filmmakers een poëtische live-cinemavoorstelling die je meeneemt op een zoektocht naar troost zonder aanraking. Een beeldende en filmische vertelling met acteurs, poppen, miniatuurwerelden en muziek die je online kunt bekijken vanuit de veiligheid van je eigen huis. Mensen die SSST! of HELD hebben gezien, weten dat je een beleving te wachten staat met droomachtige beelden, vernuftige technieken en betoverende muziek. MOEDERZIEL is tekstloos en daarom Language No Problem (LNP).

Wanneer mensen in slaap vallen, ontwaken hun zielen. En terwijl hun dromen langzaam vorm krijgen, begint de reis.

Achter de schermen

In de eerste speelserie werd er per livestream ook een beperkt aantal kaarten aangeboden voor een exclusieve backstage experience op locatie in Het Huis Utrecht. Met deze speciale kaarten kon je bij de uitvoering zijn en zien hoe de live-cinemavoorstelling MOEDERZIEL ter plekke gemaakt wordt.

Voorstellingen met een extra dosis troost

Op donderdag 13 mei en zaterdag 15 mei organiseren we een randprogramma, speciaal gemaakt voor zorgmedewerkers en een ieder die in deze tijd behoefte heeft aan een extra dosis troost. Op deze avonden nodigen we een artiest uit die de avond opent en eindigen we met een gesprek tussen regisseur Noufri Bachdim en sociaal wetenschapper Anouk Keizer. Zij zullen het samen gaan hebben over huidhonger en connectie ten tijde van Corona.

Stream- en speellijst 2021:

 

Geweest:

  • Wo 21 & do 22 okt 2020 | 19.00 & 21.00 uur (try-outs)
  • Zo 25 okt 2020 | 13.00 & 19.00 uur (premières)
  • Wo 28 t/m vr 30 okt 2020 | 19.00 & 21.00 uur
  • Zo 1 nov 2020 | 13.00 & 19.00 uur

 

Kaarten

Klik hier voor kaarten. Meer informatie over de livestream ontvangt u als u kaarten heeft ca. 24 uur voorafgaand aan de stream.

 

SPEL Nina-Elisa Euson & Pluck Venema  ARTISTIEKE LEIDING EN REGIE Noufri Bachdim  FILMREGIE Aidan Vernee  POPPENBOUW Pluck Venema  MUZIEK Sebastiaan Bax  VORMGEVING Yannick Verweij  FILMTECHNIEK Lester Kamstra  TECHNISCHE PRODUCTIE Marco Steenks  TECHNIEK Allard Vonk  ZAKELIJKE LEIDING Vera Vlot  & Joeri van Spijk PUBLICITEIT WildChild Agency  BEELD Djenné Fila  MET DANK AAN Het Huis Utrecht, Feikes Huis, Maloney Amsterdam, Cultuur Innovatiefonds, Provincie Utrecht, Heleen van den Reek, Noortje Sanders

 


 

Moederziel

wordt mede mogelijk gemaakt door:

 


 

Bekijk ook:

 

Studio Figur

Makers

studio-figur-uitgesneden-kleinWP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien