Moederziel

Moederziel beeld

Op 21 oktober kwam Studio Figur met de digitale live-cinemavoorstelling MOEDERZIEL. Deze voorstelling is onderdeel van het Nieuwe Makers-traject dat Studio Figur doet bij ROSE stories.

In het holst van de nacht ontwaakt de ziel van Alma. Ze ziet de nog zichtbare maskerafdrukken in Alma’s gezicht, de verkrampte spieren van een lange dienst in het ziekenhuis en een traan die van haar wang op het kussen glijdt. Ze voelt Alma’s gemis. Het gemis van de aanraking van haar moeder. Een troostende knuffel of een bemoedigende aai over haar rug. Ze weet wat ze moet doen en gaat op zoek naar Moederziel.

Met MOEDERZIEL maakt Studio Figur in samenwerking met filmmakers een poëtische live-cinemavoorstelling die je meeneemt op een zoektocht naar troost zonder aanraking. Een beeldende en filmische vertelling met acteurs, poppen, miniatuurwerelden en muziek die je online kunt bekijken vanuit de veiligheid van je eigen huis. Mensen die SSST! of HELD hebben gezien, weten dat je een beleving te wachten staat met droomachtige beelden, vernuftige technieken en betoverende muziek. MOEDERZIEL is tekstloos en daarom Language No Problem (LNP).

Wanneer mensen in slaap vallen, ontwaken hun zielen. En terwijl hun dromen langzaam vorm krijgen, begint de reis.

Achter de schermen

Per livestream wordt ook een beperkt aantal kaarten aangeboden voor een exclusieve backstage experience op locatie in Het Huis Utrecht. Met deze speciale kaarten kun je bij de uitvoering zijn en zien hoe de live-cinemavoorstelling MOEDERZIEL ter plekke gemaakt wordt.

Stream- en speellijst 2020

Wo 21 & do 22 okt | 19.00 & 21.00 uur (try-outs)
Zo 25 okt | 13.00 & 19.00 uur (premières)
Wo 28 t/m vr 30 okt | 19.00 & 21.00 uur
Zo 1 nov | 13.00 & 19.00 uur

Kaarten

Klik hier voor kaarten. Meer informatie over de livestream ontvangt u als u kaarten heeft ca. 24 uur voorafgaand aan de stream.

SPEL Nina-Elisa Euson & Pluck Venema  ARTISTIEKE LEIDING EN REGIE Noufri Bachdim  FILMREGIE Aidan Vernee  POPPENBOUW Pluck Venema  MUZIEK Sebastiaan Bax  VORMGEVING Yannick Verweij  FILMTECHNIEK Lester Kamstra  TECHNISCHE PRODUCTIE Marco Steenks  TECHNIEK Allard Vonk  ZAKELIJKE LEIDING Vera Vlot  PUBLICITEIT WildChild Agency  BEELD Djenné Fila  MET DANK AAN Het Huis Utrecht, Feikes Huis, Maloney Amsterdam, Cultuur Innovatiefonds, Provincie Utrecht, Heleen van den Reek, Noortje Sanders

 


 

Moederziel

wordt mede mogelijk gemaakt door:

 


 


 


 

Bekijk ook:

 

Studio Figur

Makers

studio-figur-uitgesneden-kleinWP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien