Podcast PHONY

funx_podcasts_topix

 


PHONY: eerste coming of age-podcast voor jongeren
Kun je vrienden zijn, als je niet jezelf durft te zijn?

ROSE stories presenteert in samenwerking met NPO FunX en AVROTROS haar allereerste coming of age-podcast voor jongeren: PHONY. PHONY is een verhaal over vriendschap, over het vinden van jezelf en het bij je houden van de ander. In de podcast luisteren we de telefoons van Arman en zijn beste vriendin Zehra af. Deze vorm van voyeurisme in audio laat zien hoe moderne technologie het gemakkelijk maakt om achter een masker te leven en zo zelfs van je intiemste vrienden verwijderd te raken.

Wie Arman echt is, weet niemand. Zelfs hijzelf niet. Degene bij wie hij het meest van zichzelf kan laten zien, is Zehra, zijn beste vriendin. Andersom weet Zehra alles over Arman. Ook dat ene wat hij zelf nog maar half onder ogen durft te komen. De vriendschap komt op scherp te staan als Arman aandacht krijgt van de populaire Quinty én teamgenoot Ben, op het moment dat Zehra Arman juist hard nodig heeft. Terwijl ze eerder alles met elkaar deelden, beginnen ze nu allebei dingen te verzwijgen. Door zich te verschuilen achter hun telefoons, creëren ze een filter waardoor ze door de buitenwereld willen worden gezien. Pas wanneer Zehra en Arman elkaar in real life in de ogen durven kijken, kunnen zij hun vriendschap redden.

Niels Hoogland, zendermanager NPO FunX: “We hebben waarschijnlijk nog nooit zoveel identiteiten gehad als nu. Met alle social media op onze telefoon, chatgroepen en verschillende rollen in het dagelijks leven: thuis, op school, in je sportteam en met je vrienden. Jezelf zijn is dus niet altijd makkelijk in al die verschillende situaties. NPO FunX en AVROTROS lanceren vandaag, samen met producent ROSE Stories, de eerste coming of age-podcast over dit thema. De eerste drie afleveringen staan vanaf vandaag online. Ik hoop ten eerste natuurlijk dat het publiek van FunX met veel plezier naar het verhaal van Arman en Zehra luistert en ten tweede dat het, zowel via de kanalen van FunX als daarbuiten, leidt tot gesprekken over jezelf zijn en ontdekken wie je nu eigenlijk bent. Want pas als je dat weet kun je écht vrienden zijn.”

Cast van PHONY

De rol an Arman wordt gespeeld door Rami Kooti Arab. In maart 2019 maakt Kooti Arab zijn acteerdebuut in Zeven Kleine Criminelen, waar hij een van de hoofdrollen vertolkt. Sinds augustus 2020 is Rami te zien als het personage Farid in de jeugdserie Brugklas (AVROTROS) op NPO Zapp. Dilara Horuz vertolkt de rol van Zehra. Horuz werd bekend door haar deelname met de groep RReaDY (later ReaDY) aan het Junior Songfestival 2008. Ook speelde ze de rol van Meral Daldal in SpangaS (KRO-NCRV) op NPO Zapp. In PHONY zijn er er verder rollen weggelegd voor o.a. Claudia Kanne (Quinty), Noah de Nooij (Ben), Evrim Akyigit (Meryem), Niek van der Horst (Michel), Sia Cyrroes (Mehrdad), Nastaran Razawi Khorasani (Shirin), Loes Schnepper (Mevr. van Gelder), Yip Andjar (Jason), Ellie de Lange (Chelsea) en Bas Keizer (Jeremy).

PHONY is vanaf dinsdag 11 mei te beluisteren via funx.nl, de FunX-app, de NPO luister-app en via de gangbare podcastkanalen: https://www.funx.nl/podcasts/phony.  

PHONY is een coproductie van AVROTROS en Rose Stories in samenwerking met FunX en werd mede mogelijk gemaakt door het NPO-fonds en Fonds ZOZ.

Credits:
Script: Annet Bremen en Sofie Tseng
Regie: Loek de Bakker
Muziek en soundtrack: Marijn Brussaard
Montage: Chee-Han Kartosen-Wong
Opname, sound design en mix: Sam Huisman
Dramaturgie: Lulu Sorber
Productie: Chafina Bendahman, Hilde de Jong, Steffie Meijers en Dunya van der Meulen
Met dank aan: Chamique Anasagasti, Dunya Camilla, Aydin Dehzad en alle figurantenWP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien