Verslag talkshow Heb je een boze moslim voor mij?

Op 5 april 2018 organiseerde ROSE stories in samenwerking met de schrijvers van het boek Heb je een boze moslim voor mij? en uitgeverij Amsterdam University Press een talkshow over inclusieve journalistiek.

Journalisten Zoë Papaikonomou en Annebregt Dijkman onderzoeken in het boek Heb je een boze moslim voor mij? de blinde vlek van de actualiteitenmedia. Met ruim vijftig journalisten, opiniemakers en deskundigen nemen zij de redactiecultuur en de journalistieke manier van werken onder de loep.

In een bomvol VondelCS werd het boek gepresenteerd aan 300 bezoekers én kijkers van de livestream thuis. De presentatie was in handen van Janice Deul, oprichter van het platform Diversity Rules. Vervolgens kwamen verschillenden geïnterviewden aan tafel om mee te praten in de talkshow onder leiding van Esma Choho. Een van de gasten aan tafel was radioprofessional Sharid Alles, auteur van haar debuut Rocca en het geheime toverrecept, ROSE stories’ nieuwste jeugdroman.

Nog nooit spraken zo veel journalisten zich openlijk uit over hun ervaringen op de nieuwsvloer en hun ideeën over inclusieve journalistiek. De onderwerpen aan tafel brachten wervelende discussies én hilarische reacties in de zaal teweeg. Ook tijdens de borrel werd er nog lang nagepraat over ervaringen en ideeën over hoe redacties inclusiever kunnen werken. Een sfeerimpressie van de succesvolle avond zie je hieronder, met dank aan fotografe Gabriele Hengeveld. Meer zien? Kijk hier de complete talkshow terug.

Met dank aan VondelCS, Amsterdam University Press en Stichting Democratie en Media.WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien