Never Ending Stories: Waanzinnige Vrouwen

Waanzinnige vrouwen

Op 26 februari organiseert ROSE stories, in samenwerking met VondelCS, de boekentalkshow ‘Waanzinnige vrouwen’.  We duiken in de levens en het werk van o.a. Virginia Woolf, Sylvia Plath en Ingrid Jonker: allemaal briljante schrijvers die kampen met psychische problematiek. Allemaal vrouwen die op zoek waren naar vrijheid en manieren om zichzelf te uiten. 

We kijken naar de tijdsgeest, zoomen in op hun werk, het leven van de schrijvers, hun omgeving, seksualiteit, maatschappelijke normen, invloeden en mentale gezondheid.

We beginnen om 19.30 en hebben luie stoelen en lekkers. Je kunt hier een kaartje kopen.

Waanzinnige vrouwen is onderdeel van de Neverending Stories serie.

Verder in deze serie:

1 april

HEKSERIJ & HYSTERIE
Met o.a. Jeanne d’Arc en De Heksen
Evenement en meer informatie volgt binnenkort

13 mei

LUST & CENSUUR
Met o.a. 50 Shades of Grey & De Kamasutra

NEVERENDING STORIES is een literatuurstudie, een geschiedenisles en een cultuuranalyse in één. Hierin neemt ROSE STORIES, in samenwerking met VondelCS, ‘s werelds grootste boeken, schrijvers en thema’s opnieuw onder de loep. Van Assepoester tot Jane Austen: wat maakt het boek een klassieker, hoe vormt het onze wereld en hoe zit dat in andere culturen? We ontleden ze met kenners, liefhebbers en het publiek. Never Ending Stories wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Amsterdam-West en Literatuur Vlaanderen

schermafbeelding-2020-01-29-om-14-10-05

 WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien