Never Ending Stories: Gevoelige Vrouwen

Gevoelige vrouwen coverOp 26 februari organiseert ROSE stories, in samenwerking met VondelCS, de boekentalkshow Gevoelige vrouwen. Virginia Wollf, Sylvia Plath, Ingrid Jonker: allemaal zogenaamd ‘gevoelige’ vrouwen maar in werkelijkheid briljante schrijvers op zoek naar ruimte en vrijheid om zich te uiten. Wat maakt hen zo fascinerend?

In ‘The Hours’ vertaalt Michael Cunningham op prachtige wijze de stem en het gevoelsleven van vrouwen die gebukt gaan onder sociale verwachtingen en de beperkte rol van de vrouw. We kijken naar de tijdsgeest, zoomen in op de personages, de schrijvers, hun omgeving, seksualiteit, maatschappelijke normen, invloeden en mentale gezondheid.

We beginnen om 19.30 en hebben luie stoelen en warme chocolademelk! Je kunt hier een kaartje kopen.

Gevoelige vrouwen is onderdeel van de Neverending Stories serie.

Verder in deze serie:

1 april

HEKSERIJ & HYSTERIE
Met o.a. Jeanne d’Arc en De Heksen
Evenement en meer informatie volgt binnenkort

13 mei

LUST & CENSUUR
Met o.a. 50 Shades of Grey & De Kamasutra

NEVERENDING STORIES is een literatuurstudie, een geschiedenisles en een cultuuranalyse in één. Hierin neemt ROSE STORIES, in samenwerking met VondelCS, ‘s werelds grootste boeken, schrijvers en thema’s opnieuw onder de loep. Van Assepoester tot Jane Austen: wat maakt het boek een klassieker, hoe vormt het onze wereld en hoe zit dat in andere culturen? We ontleden ze met kenners, liefhebbers en het publiek. Never Ending Stories wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Amsterdam-West. WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien