Verslag van De Grote Rebelse Voorleesestafette

Op 12 november 2017 brachten ROSE stories en OBA junior een ode aan het samen lezen, tijdens De Grote Rebelse Voorleesestafette in de Centrale OBA in Amsterdam. Op deze ultieme luie zondag was het één groot pyjamafeest op het grootste bed dat je waarschijnlijk ooit hebt gezien. De hele middag werd er achter elkaar voorgelezen uit Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes: hét voorleesboek dat kinderen (meisjes én jongens) inspireert om hun hart te volgen.

Sportpresentator Rivkah op het Veld, tv-kok Nadia Zerouali en nog veel meer inspirerende voorlezers wisselden elkaar af om ons mee te nemen in de verhalen van de 100 moedigste vrouwen ter wereld. Zo zijn we samen de ruimte ingeschoten als astronaut Mae C. Jemison, hebben we oceanen veroverd als piraat Jacquotte Delahaye en ontvingen we staande ovaties als ballerina Michaela DePrince. Ondertussen werden er kussengevechten gehouden, kleurplaten gekleurd en gepersonaliseerde exemplaren van Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes gemaakt. Een sfeerimpressie van deze heerlijke pyjama party zie je hieronder, met dank aan fotograaf Lisa Zilver. Meer zien? Bekijk hier het videoverslag van een van onze voorlezers, Juf Willemijn Leest!

Deze diashow vereist JavaScript.

Op zondag 13 januari 2018 vond een Tilburgse editie van De Grote Rebelse Voorleesestafette plaats. Een kort verslag lees je op de website van het Brabants Dagblad.


 

In samenwerking met:

oba-junior-highresolution


 

Bekijk ook:

 WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien