3 nov 2019: FAYAGE in OBA Javaplein

FAYAGE - 50 jaar Marokkanen in beeldROSE stories en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid nodigen je van harte uit voor zondagmiddag 3 november in OBA Javaplein in Amsterdam. Hier gaan we met elkaar in gesprek over vijftig jaar Marokkaanse migratie in Nederland. Dit doen we in een intieme setting: met thee en koekjes.

Voor ons project Fayage – De reis zijn wij op zoek zijn naar de verhalen van mensen thuis. Hoe was jouw jeugd in Nederland? Hoe was het voor je ouders om de reis te maken en daarna in Nederland te blijven? Zijn er dingen veranderd? De geluiden, de momenten, de herinneringen willen we verzamelen. Niet alleen in verhaal maar ook in materiaal: in foto’s of filmpjes van jouw leven in Nederland. Dit omdat we de geschiedenis willen verrijken, completer willen maken, zodat we het kunnen doorgeven aan de toekomst. Tijdens deze bijeenkomst gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek. Het programma hiervan wordt later bekendgemaakt. We stellen het op prijs als je (beeld- of geluids)materiaal meeneemt dat gedigitaliseerd kan worden.

Zondag 3 november, programma 14.00 – 15.30 uur, OBA Javaplein, Javaplein 2, Amsterdam
Gratis toegang, alleen komen luisteren mag ook!

Voor meer informatie over het project Fayage kun je contact opnemen met jamila@rosestories.nl. Kun je er niet bij zijn, maar wil je wel graag je verhaal of materiaal met ons delen? Neem dan ook contact op! Je bent ook welkom op een andere dag. Zo staan we de komende maanden op de volgende locaties:

  • zaterdag 16 november – OBA CC Amstel: 14.00 – 15.30 uur
  • zaterdag 23 november – OBA van der Pek: 14.00 – 15.30 uur
  • zaterdag 30 november – OBA Bijlmerplein: 14.00 – 15.30 uur

 


 

FAYAGE in de OBA

komt tot stand in samenwerking met:


Logo OBA

logo-beeld-en-geluid 

FAYAGE

wordt mede mogelijk gemaakt door:Logo Gemeente Amsterdam 

Bekijk ook:

 WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien