20 okt 2019: FAYAGE in OBA De Hallen

FAYAGE - 50 jaar Marokkanen in beeldROSE stories en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid nodigen je van harte uit voor zondagmiddag 20 oktober in OBA De Hallen in Amsterdam. Hier gaan we met elkaar in gesprek over vijftig jaar Marokkaanse migratie in Nederland. Dit doen we in een intieme setting: met thee en koekjes.

Voor ons project Fayage – De reis zijn wij op zoek zijn naar de verhalen van mensen thuis. Hoe was je jeugd in Nederland? Hoe was het voor je ouders om de reis te maken en daarna in Nederland te blijven? Zijn er dingen veranderd? De geluiden, de momenten, de herinneringen willen we verzamelen. Niet alleen in verhaal maar ook in materiaal: in foto’s of filmpjes van jouw leven in Nederland. Dit omdat we de geschiedenis willen verrijken, completer willen maken, zodat we het kunnen doorgeven aan de toekomst. Tijdens deze bijeenkomst gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek onder leiding van Esmaa Alariachi. Je kunt eigen materiaal meenemen, dat gedigitaliseerd kan worden. Irma van Kampen van het Instituut voor Beeld en Geluid zal hier deze middag meer over vertellen. De middag zal muzikaal begeleid worden door Anas Soudfa van het Amsterdams Andalusisch Orkest.

Met: Esmaa Alariachi, Anas Soudfa en Irma van Kampen

Zondag 20 oktober, programma 14.00 – 15.30 uur
OBA De Hallen, Hannie Dankbaarpassage 10, Amsterdam
Gratis toegang, alleen komen luisteren mag ook!

Voor meer informatie over het project Fayage kun je contact opnemen met jamila@rosestories.nl. Kun je er niet bij zijn, maar wil je wel graag je verhaal of materiaal met ons delen? Neem dan ook contact op!

Je bent ook welkom op een andere dag. Zo staan we de komende maanden op de volgende locaties:

 


 

FAYAGE in de OBA

komt tot stand in samenwerking met:


Logo OBA

logo-beeld-en-geluid 

FAYAGE

wordt mede mogelijk gemaakt door:Logo Gemeente Amsterdam 

Bekijk ook:

 WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien