Studio Figur

Studio Figur - Pluck en Noufri

Foto: Melissa Brown

Dit is Studio Figur! Het jonge gezelschap van Noufri Bachdim en Pluck Venema. In een geheel eigen theatertaal maken zij voorstellingen met poppen, live video en muziek. Hiermee nemen ze kinderen, maar zeker ook volwassenen mee naar een andere werkelijkheid. ROSE stories en Studio Figur maakten vorig jaar in coproductie de peutervoorstelling SSST! (2+). Dit beviel zo goed, dat Noufri, Pluck en zakelijk leider Vera Vlot sinds januari 2020 twee jaar lang onder de vleugels van ROSE stories aan hun ontwikkeling werken, met steun uit de Nieuwe Makers-regeling van Fonds Podiumkunsten. 

Bij peutervoorstelling SSST! zitten kinderen en ouders midden tussen de bomen in het bos en kijken ze naar de avonturen van twee jagers en hun kind. Een fantasie-prikkelende beleving met muziek, dierenpoppen en veel kiekeboe-effecten, geïnspireerd op Chris Haughtons succesvolle prentenboek Ssst! We hebben een plan. De voorstelling ging in 2019 in première en je kunt hem nog steeds bekijken: de tournee wordt hernomen in seizoen 2019-2020. De speeldata vind je hier.

Eerder maakten Noufri en Pluck onder meer de voorstelling HELD (6+, 2018, onder begeleiding van Likeminds) en de theatrale installatie Sei Zoende (2019, onder begeleiding van Theatergroep Aluin). De kwaliteit van de voorstellingen van Studio Figur bleef niet onopgemerkt: naast lovende recensies en positieve reacties uit het publiek, werd het gezelschap met HELD genomineerd voor de Ruth van der Steenhovenprijs 2019, een belangrijke prijs voor beginnende (jonge) poppen- en objecttheatermakers.

In het Nieuwe Makers-traject krijgt Studio Figur ruimte om te focussen op haar ontwikkeling. Twee jaar lang werken Noufri en Pluck met cursussen, labs, experiment en producties aan het uitdiepen van hun artistieke handtekening, onder de knie krijgen van nieuwe technieken en het professionaliseren van hun gezelschap. Zodra een van de experimenten of resultaten publiek te bewonderen is, hoor je dat natuurlijk via onze sociale media en die van Studio Figur. Volg ze hier: Instagram en Facebook en website.

 WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien