Randal Corsen

randal

Foto: Selwyn de Wind

Randal Corsen
Componist/pianist

Randal Corsen componeert de muziek en liedjes voor de voorstelling. Hij is een klassieke componist, die ook de muziek schreef voor Katibu di Shon, de eerste opera in het Papiaments, op initiatief van en gezongen door Tania Kross. Het werk van Randal wortelt diep in de Curaçaose traditie. De muziek wordt opgenomen op Curaçao met een kleine bezetting van lokale artiesten.

Randal Corsen (1972) is een Curaçaos-Nederlandse pianist en componist, die zowel in jazz als klassiek actief is. Hij is een achterachterkleinzoon van de Curaçaose dichter en componist Joseph Sickman Corsen (1853-1911).

Corsen studeerde in 1995 cum laude af aan het Brabants Conservatorium. Hij werd daarna actief als bandlid van de Latin-Jazzband Bye-Ya en als sideman van Izaline Calister. In 2003 bracht hij zijn debuutalbum Evolushon uit, een jazzalbum met duidelijke invloeden van Antilliaanse en andere Caraïbische muziek. Het leverde hem een Edison Music Award op. In 2005 volgde een klassiek album Corsen plays Corsen, in 2013 volgde Symbiosis, een jazzalbum waarop naast Antilliaanse invloeden ook klassieke elementen en polyritmiek zijn te vinden. Randal Corsen op initiatief van mezzosopraan Tania Kross een opera: Katibu di Shon (slaaf van de meester), de eerste opera in het Papiaments, met een libretto van Carel de Haseth.WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien