Nathan Klumperbeek

nathan-klumperbeek2

Op 4 juni werd Nathaniel Klumperbeek (1988) geboren in Amsterdam. Enkele weken later werd het Nederlands elftal voor het eerst en het laatst Europees kampioen. Nathan is de nakomeling in een gezin van zes kinderen. Hij groeide op met een Marokkaanse moeder en een Indonesische vader, in een nest in de Rivierenbuurt waarin muziek vrijwel altijd centraal stond. Nu componeert hij de muziek voor stichting ROSE’ familievoorstelling Noumi, zusje zeven.

Al op jonge leeftijd begon Nathan’s eigen passie voor muziek. Eerst waren het pianolessen, daarna volgden percussiesessies in Amsterdamse parken met goede vrienden. Tijdens zijn middelbareschooltijd begon hij met drummen. Op zolder vond hij de oude basgitaar van zijn broer, begon erop te spelen en is er nooit meer mee gestopt. Na de middelbare school nam zijn liefde voor muziek professionele vormen aan en begon hij aan de jazzopleiding Basgitaar aan het Conservatorium van Amsterdam. In deze periode speelde hij in bandjes als TenTemPiés en Mrs. Smit, met wie hij op tour is geweest door Azië, Europa en Zuid-Amerika.

Na zijn studie startte Nathan zijn soloproject Nate Dizco, waar hij zelf zingt en composities voor maakt. Ook vormt hij samen met Breno Viricimio Mabassa een afro-Braziliaans popmuziekduo en componeert hij regelmatig commercials en andere audiovisuele producties. Al is hij op het conservatorium opgeleid als bassist, Nathan is met recht een multi-instrumentalist te noemen. Uit ieder muziekinstrument weet hij geluid te krijgen!

Met zijn ruime ervaring als bassist, producer, bandleider en songwriter én zijn authentieke en eerlijke blik op de wereld maakt Nathan prachtige creaties. Ook voor stichting ROSE’ familievoorstelling Noumi, zusje zeven zal hij deze talenten inzetten om de voorstelling te voorzien van mooie, bijzondere en aanstekelijke muziek.

 


 

Bekijk ook:

 

Noumi, zusje zeven

Theater

speeldata Noumi, zusje zevenWP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien