Nadia Zerouali

Tegelafbeelding-beeld-in-tekst--Nadia-Zerouali.-Fotocredits--Masha-Osipova-(1)-edit

Foto’s: Masha Osipova


Het leven van Nadia (1975) draait om eten en drinken: thuis met familie en vrienden, op haar werk als culinair professional en tijdens haar reizen, waar ze inspiratie opdoet en heerlijke ingrediënten en gerechten ontdekt. ROSE stories wilde dan ook dolgraag met Nadia samenwerken voor het kookboek
Melk & Dadels – 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders.

Opgegroeid in een groot Marokkaans gezin in het oosten van het land stond Nadia als kind al veel in de keuken. Na studies aan de Hotelschool en in de marketing en communicatie, heeft zij zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een veelgevraagd expert in de Mediterrane en Arabische keuken. Uit passie voor de Arabische keuken zijn er in de loop der jaren vijf Arabia-kookboeken geboren, die Nadia samen met hartsvriendin Merijn Tol samenstelde. Wellicht ken je haar ook uit bladen als de VIVA en delicious. Bovendien is ze geregeld te zien op televisie, onder andere bij 24Kitchen. 

Melk & Dadels is een project dat heel dicht bij mij staat. Omdat ik zelf Marokkaanse ben, ken ik de meeste tradities en gebruiken (en niet te vergeten: de taal!), waardoor ik heel ontspannen met de twintig trotse Melk & Dadels-moeders kon meekoken.

Ik heb veel respect voor deze vrouwen: ze hebben moeder- en vaderland achter zich gelaten op zoek naar een betere toekomst voor hun kinderen. Ze zijn altijd positief gebleven en elke dag heerlijk blijven koken! Koken voor je kinderen is in hun ogen geen verwennerij maar een vanzelfsprekendheid, een daad van liefde.

Daarnaast zijn de moeders erg creatief in de keuken: ze roeien met de riemen die ze hebben. Ook als ze niet alle juiste ingrediënten voorhanden hebben, weten ze er altijd iets bijzonders met een Marokkaans tintje van te maken.

Aan Melk & Dadels werken was voor mij één groot feest en bovendien heel erg leerzaam. Ik hoop dat onze lezers even enthousiast zijn: deze verhalen zijn te speciaal en dit culinaire erfgoed is te mooi om verloren te laten gaan.”

 


 

Bekijk ook:

 

Melk & Dadels

BoekWP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien