Myrthe Huber

naamloos-kopie-4

Samen met regisseur Daniël van Klaveren en theaterauteur Jorieke Abbing zet stichting ROSE het nieuwe personage Noumi op de planken. Myrthe Huber (1992) speelt, samen met actrice Kyra Bououargane, het personage van Noumi én haar zes zussen.

In 2017 studeerde Myrthe af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Tijdens haar studie was er ruimte om zich, naast het spelen, ook te richten op het schrijven van tekst en muziek. In haar derde jaar maakte ze samen met Milan Sekeris haar eerste muziektheatervoorstelling Sinds De Scheiding van de Mens, die zij ook op Theaterfestival De Parade speelden, en besloten zij samen verder te gaan als muziektheaterduo NORDGROND. In haar afstudeerjaar maakte ze de solovoorstelling Onsle. Haar stages deed ze bij Metaman (Orkater in co-productie met Goldmund) en Lear van de Toneelmakerij.

Haar afstudeervoorstelling De dood van Ricky Martin speelde ze op het ITS festival, en viel daar volgens het NRC op, omdat de acteurs zich konden ‘uitleven in kluchtige scènes, snedige dialogen en inside grapjes’. In de voorstellingen die ze speelde tijdens haar studie trok ze met haar aanstekelijke energie de aandacht van zowel producent Fleur Feij als regisseur Daniël van Klaveren, beide betrokken bij de familievoorstelling Noumi, zusje zeven.

 


 

Bekijk ook:

 

Noumi, zusje zeven

Theater
speeldata Noumi, zusje zeven


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien