Illustratoren kinderverhalentraject 2018

yanaYana Trifona – Yana Trifona is een fabriek voor concepten. Om licht te geven aan haar ideeën gebruikt ze verschillende technieken, genres en kunstvormen. In Sofia, Bulgarije, is ze als actrice afgestudeerd en hier in Nederland als grafisch ontwerper. In haar werk als actrice, vormgever en illustrator gebruikt ze veel humor en neemt ze zichzelf niet al te serieus. Ze vindt het enorm belangrijk om het publiek niet te onderschatten door veel te verklarend te zijn.

Synopsis Rommel rommel

Jori ruimt nooit op. In haar Rommelkoninkrijk zijn dingen vaak onvindbaar. Dat was niet zo erg, tot de dag van haar verjaardag. Jori is haar eigen verjaardagsfeestje kwijt! Zij gaat ernaar op zoek. Is het feestje op vakantie of op bezoek bij een ander feestje? Is het misschien gestolen of gewoon onzichtbaar geworden? Heeft Jori het per ongeluk weggegooid? Waar, oh waar kan haar feestje zijn?

 


 

4r2a0332

Kiki van Kooijk – “Iets creëren doe ik het liefst elke dag en ik zit dan ook graag achter mijn tekentafel. Inmiddels heb ik al heel wat tekenvrienden verzameld en zet ik mijn eigen werelden op papier. Inspiratie vind ik overal. Zeker ook in mijn werk als museumdocent in Den Haag (Museum Meermanno, Huis van het Boek), waar ik aan een grote diversiteit van mensen lesgeef. Hier was ook mijn eerste illustratieopdracht voor een letterprogramma voor kleuters. Als juf ging ik het geïllustreerde verhaal ook zelf voorlezen, erg leuk om nu ook de reacties te kunnen zien. Ik hoop met mijn tekenwerk iets moois te kunnen geven, aan alle leeftijden, humor hierbij niet te vergeten! Dat ik mag deelnemen aan het Kinderverhalentraject van ROSE is een geweldige kans om mij verder te ontwikkelen als illustrator. Ik heb al erg veel geleerd en werk met veel plezier aan mijn boek!’’

Synopsis De kleuren van Walf

De buurvrouw van Yaro draagt al dagen een zwarte jurk en heeft helemaal geen grapjes meer. Yaro heeft een tekening voor haar gemaakt om haar op te vrolijken, van Walf. Yaro tekent Walf graag, dan kan hij al zijn kleurpotloden gebruiken. Walf is Yaro’s knuffel, door oma gemaakt van een mooie sok. Als Yaro op een nacht met zijn knuffelvriend in slaap valt, wordt hij wakker in droomland. Hij ziet tot zijn grote schrik dat zijn stad zwart, grijs en somber is, net als de buurvrouw! Yaro tekent Walf in de lucht en Walf wordt echt! Hij kan bewegen en vliegen en grinniken. Samen gaat het ze vast wel lukken om alles weer vrolijk te kleuren. Iedereen mag een kleurtje van Walf!

 


 

4r2a0314

Carmen GroenefeltCarmen (1995) had altijd al de ambitie kinderboekenschrijfster en -illustrator te worden. Na de Bachelor Sociologie werkt ze nu als kunstenaar en illustrator. In haar werk zijn thema’s als jezelf (kunnen) zijn en dromen najagen juist door deze ‘omweg’ terugkerend. Ze illustreerde al voor de verhalenbundel De Rode Koffer voor Save the Children. Ook was ze vaste illustrator voor een studentenblad, begeleidde ze een jonge vluchteling bij kunstproject Kunstkameraden en ontmoet ze wereldwijd kunstenaars voor haar kunstproject Traveling Sketchbook. Ze is een enthousiaste ondernemer die mensen hoopt samen te brengen, inspireren en blij te maken door wat ze doet.

Synopsis Illustraties met een heel kort verhaal

‘Juist wanneer hij er geen tijd voor heeft, gaat Pepijn naar de zee. Dan heeft hij ineens weer alle tijd.’ En vele andere illustraties met een héél kort verhaal over de natuur en manieren om duurzamer te handelen.

 


 

4r2a0357Djenné Fila – “Mijn kracht ligt in het illustreren van fantasierijke werelden die de verbeelding van kinderen en volwassenen prikkelen en de verwondering stimuleren. Daarin heb ik een unieke werkwijze ontwikkeld waarin ik gebruik maak van diverse materialen, texturen en lagen. Als illustrator vind ik het interessant om ook buiten de kaders van het boek te denken. In 2017 behaalde ik mijn diploma cum laude aan het Akv. Sint Joost in Breda. Sindsdien werk ik gedreven aan een loopbaan als illustrator. In de afgelopen tijd heb ik de tweede prijs en de publieksprijs van de BoekieBoekie StArt award gewonnen, opdrachten uit mogen voeren voor Trouw en educatieve uitgeverij Malmberg en illustraties gemaakt voor een verhaal in het moderne sprookjesboek De Kikkerbilletjes van de koning, geschreven door Janneke Schotveld.”

Synopsis Het meisje en de vogels

Een klein meisje kijkt uit haar raam. In de verte, boven de berg, vliegen vogels. Gele vogels. Het zijn net vlammetjes van goud. Of zonnestralen met vleugels. Het meisje lacht en klapt in haar handjes. Daarna is de lucht nooit meer zo kraakhelder. Meestal verstoppen wolken de helft van de berg. Maar het meisje vergeet de vogels niet. En wanneer ze vindt dat ze groot genoeg is, gaat ze op reis. Naar de top van de berg, om de vogels van dichtbij te bekijken. Een verhaal over een dapper meisje dat haar droom achterna gaat. Ook wanneer iedereen zegt dat het veel te gevaarlijk is.

 


 

4r2a0401

Milou TrouwborstMilou Trouwborst (1991) studeerde in 2016 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, richting illustratie. Sindsdien werkt ze zowel aan vrij werk, als aan werk in opdracht voor o.a. stichting Plint. Milou werkt analoog en intuïtief en beweegt zich graag binnen de wereld van de poëzie, cultuur en sociaal geëngageerde projecten. In haar werk zoekt ze niet per se naar een universeel leesbaar beeld: liever roept ze een (individueel) verhaal of een emotie bij iemand op. Ze wilt dat de kijker het gevoel heeft het werk eigen te kunnen maken. Dit zorgt er onder andere voor dat het makkelijker is om je te verbinden met het verhaal of met een ander. Haar beelden zijn poëtisch en melancholisch, met oog voor kleur en detail.

Synopsis Mimoen leert lezen

Mimoen houdt heel veel van boeken. Hij kan nooit wachten tot de dag voorbij is, zijn kleine baby broertje slaapt en zijn vader of moeder hem ‘s avonds voorleest. Alleen is er een probleem… Elke avond weer, tijdens het voorlezen, valt zijn vader of moeder in slaap! Nog lang voordat het verhaal uit is. En daarom zit er maar een ding op: Mimoen zal zelf moeten leren lezen.

 


 

4r2a0296Rashel AlbertsRashel Alberts is beginnend illustrator en studeert Illustration Design aan het Artez te Zwolle. “Na een opleiding Restauratie te hebben afgerond wilde ik ook graag mijn eigen werk maken.” Ze hoopt voor haar afstuderen haar eigen kinderboek uit te brengen en hiermee een goed begin te maken van een carrière in de illustratie. “Ik vind de wereld zo interessant, het zou jammer zijn als ik die interesse niet zou kunnen delen.” De samenwerking met ROSE stories biedt haar een kans die ze met beide handen aanpakt, zodat haar eerste kinderboek werkelijkheid kan worden.

Synopsis Het geluid dat nergens vandaan komt

Niet naar buiten wanneer het regent? Nee joh!
Ara gaat gewoon, regenlaarzen aan en gaan met die banaan.
Want waar komt dat geluid vandaan? Heb jij dat ook gehoord?
Er is namelijk iets buiten en het maakt een heel raar geluid.
Wat zou het toch zijn? Kan de poes helpen het te vinden?

Een spannend boek met gigantische ontdekkingen aan de andere kant van het bos. De kant die niemand anders kent.

 


 

4r2a0328Sterre Goedkoop“Mijn naam is Sterre Goedkoop, ik ben een 19-jarige studente illustratie op de kunstacademie ArtEZ in Zwolle. Momenteel ben ik net over naar mijn derde jaar. De afgelopen twee jaar ben ik veel bezig geweest met kunst en illustraties. Dat ging dan ook alle kanten op. Schilderijen, groot en klein, met allemaal verschillende materialen heb ik gemaakt. Maar sinds kort heb ik steeds meer interesse voor prentenboeken en graphic novels. Om deze zelf te ontwerpen vind ik erg leuk om te doen, omdat je de mogelijkheid hebt een wereld te maken, en onze wereld te verbeteren.”

Synopsis Maar is het buiten mooi?

Mara is best een verlegen, maar creatief meisje. Zij tekent haar kamer vol met prachtige beelden van de buitenwereld. Een wereld waar zij nog nooit is geweest. Op een dag hoort zij geklop op haar deur… Wie zou dat zijn?

 


 

Deelnemende illustrator Chloe van het ROSE kinderverhalentrajectChloé Pérès-Labourdette – “Ik ben Chloé, 23 jaar oud, illustrator en vormgever. Kort geleden afgestudeerd aan de HKU, bachelor of arts. Ik geniet ervan anderen aan het lachen te maken met mijn verhalen en tekeningen. Simplicity is the key naar mijn mening, vandaar dat mijn illustraties simpel zijn van stijl met een divers gebruik aan materialen. Werelden creëren is waar m’n passie zit, en ik hoop dat iedereen zichzelf kan verliezen wanneer ze naar m’n beelden kijken.”

Synopsis Bang voor de zonsondergang 

Olifant is voor de zonsondergang, want de zonsondergang brengt hele lange vreemde schaduwen met zich mee. Een van de schaduwen noemt hij Ster Man. Ster Man haalt de zon voor olifant uit de lucht. Nu kan hij er mee voetballen en zo maakt hij allemaal nieuwe schaduwvriendjes. Maar! Ho! Hij schopt de zon over de horizon, en dan is het donker. Maar dat is niet erg, want hij is omringd door al z’n schaduwvriendjes. 

 


 

 

Bekijk ook:

 

ROSE
kinderverhalentraject

Talentontwikkeling

 WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien