Fadua El Akchaoui

Foto: Lisa Zilver

Foto: Lisa Zilver

In 2018-2019 stond Fadua El Akchaoui (1982) op de planken voor ROSE stories’ & Stichting Daria Bukvić’ MELK & DADELS. Sindsdien zag je Fadua terug bij verschillende projecten van ROSE, zoals Fayage, Writersroom en de ROSE Comedy Night. Nu produceert ROSE stories Fadua’s eerste lange theatersolo: WRAK.

Fadua werd geboren in Alblasserdam, maar is inmiddels woonachtig in Rotterdam. Als actrice heeft ze veel ervaring met spel, comedy en film, maar daarnaast is ze ook druk met scenario en regie. Ze speelde onder andere voor MAAS Theater & Dans en DEGASTEN. Daarnaast heeft ze verschillende eigen voorstellingen gemaakt zoals Revolutie en Black Privilege, die te zien was op het Amsterdam Fringe Festival. Ze was onlangs nog te zien in de voorstelling Mabrouk die zij maakte met acteur Nasrdin Dchar. Fadua heeft de opleiding tot docerend theatermaker aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten gevolgd en is als theatermaker verbonden aan LAB-Z van Theater Zuidplein, waar ze haar eigen voorstellingen maakt.

Sinds 2020 is Fadua een van ROSE stories ‘nieuwe makers’, gesteund binnen de gelijknamige regeling van Fonds Podiumkunsten. Als onderdeel hiervan ontwikkelt ze momenteel WRAK, een wervelende solo vol humor, zelfspot en kritiek. Daarnaast schrijft Fadua op dit moment aan meerdere producties voor zowel theater, film en tv. Fadua: “Ik voel een sterke noodzaak om te maken. Ik wil graag mensen prikkelen en aan het denken zetten over maatschappelijke thema’s.”

 


 

Bekijk ook:

 

Wrak

Theater

Fadua El Akchaoui in Wrak

 

Melk & Dadels
de voorstelling

Theater

melkdadels_campagnebeeld_vierkant_kleinWP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien