Cystine Carreon

cystine-carreon-fotografie-raymund-pacis

Foto: Raymund Pacis

Actrice

Cystine Carreon (1973) studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waarbij ze zang als bijvak had. Ze kreeg dansles, volgde zanglessen en volgde acteerworkshops.

Ze begon in Miss Saigon, waarin ze alle vrouwelijke rollen heeft vertolkt. Aansluitend was ze te zien in Fame, speelde in o.a. A Chorus Line, Dolfje Weerwolfje, Grease, de Nederlandse Fame, De Eetclub, De Vagina Monologen, Pluk van de Petteflet en combineerde zang, het acteren en vioolspelen in haar one-woman voorstelling Fataal. 

Cystine speelde op televisie in BlauwBlauw, GTST, Hunter Street en vertolkte 5 jaar lang de rol van de duivelse Tippiwan in de successerie Gooische Vrouwen. 

Haar stem is veelvuldig te horen bij tekenfilms en computergames. Ze is regelmatig gast bij tv-programma’s, geeft concerten en zong o.a. als soliste bij het programma “Het Metropole Orkest Ontmoet…”. Cystine geeft workshops en coacht jonge artiesten. Ze is ambassadrice van de kinderhulporganisatie Save the Children en is de trotse moeder van Kyana Raine en Cian Hale.

Cystine Carreon speelt Prinses Ling, Ushi, Omi, Minister-president en Juno in Prinses Arabella.WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien