De begeleiders: Martijn van der Linden, Mylo Freeman & Milja Praagman

4r2a0059-kvt-begeleider

Martijn van der Linden – Het werk van Martijn van der Linden verschijnt in meer dan twaalf landen. Hij won verschillende prijzen, waaronder in 2016 de Woutertje Pieterse prijs voor het boek dat hij maakte met schrijver Edward van de Vendel: Stem op de okapi.  Het boek Tangramkat werd in 2017 bekroond met een gouden penseel en een zilveren griffel. Martijns tip aan de deelnemers is: “Zorg dat je vindt wat bij jou past en waar je het meest plezier in hebt. En wees je bewust van overtuigingen die je creativiteit belemmeren; vaak zijn die onterecht.”

 


 

mylo-freeman-zelf-gevonden-door-inta-nahapetjanMylo Freeman (Foto: Inta Nahapetjan) – Sinds haar afstuderen in illustratie aan de Gerrit Rietveld Academie, schrijft en illustreert Mylo Freeman prentenboeken voor leeftijden variërend van 0 tot 6 jaar. Haar werk kenmerkt zich door kleurrijkheid. Dit geldt niet alleen letterlijk voor haar kleurgebruik, maar ook voor haar personages: Freemans prentenboeken onderscheiden zich vanwege het feit dat zij altijd kiest voor cultureel diverse hoofdkarakters. Haar bekendste en succesvolste boeken gaan over Prinses Arabella. Deze serie heeft inmiddels tevens geleid tot een pop, een app en een muzikaal theaterstuk. Freemans tip voor het kinderverhalentraject is een quote van Pablo Picasso: ‘Learn the rules like a pro so you can break them like an artist!’

 


 

milja-praagman-zelfgekozen

Milja Praagman – Praagman studeerde grafisch ontwerpen aan de Academie voor de Beeldende Kunsten Sint-Joost in Breda. Ze illustreert en schrijft diverse kinderboeken voor verschillende leeftijden. Sinds haar eerste, goed ontvangen prentenboek Meneer Po schreef Milja onder meer Omdat ik je zo graag zie, de serie Ik ben geen boek, Nog 100 nachtjes slapen (Prentenboek van het Jaar 2013) en Ontbillenbijt. In Praagmans boeken gaan kleine mensen en dieren hun eigen gang. Stoer en met een subtiel gevoel voor humor. Praagman: “Ik hoop dat ik de gekozen talenten kan inspireren om een verhaal te gaan illustreren waarmee hun eigenheid behouden blijft en dat ik ze hierin houvast kan geven.”


 

Bekijk ook:

 

ROSE
kinderverhalentraject

Talentontwikkeling

 WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien