De begeleiders: Mark Janssen, Mylo Freeman & Milja Praagman

Mark Janssen – Janssen studeerde in 1997 af aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht. Sinds zijn eerste kinderboek Mijn vriend de sjeik (Ulf Stark, 1997) bij Lemniscaat, werkte Janssen mee aan meer dan 450 kinder- en prentenboeken in Nederland en België. Janssen combineert digitaal met analoog, wat resulteert in bijzondere composities, die krachtig en kleurrijk zijn. Wat Janssen graag alvast wil meegeven: ‘Illustratiestijlen en -smaken verschillen en dat is maar goed ook! Hoe bijzonder andere talenten en gevestigde illustratoren ook zijn; ze kunnen één ding helemaal niet en dat is jouw werk maken. Dat is alvast jouw kracht bij aanvang van het ROSE kinderverhalentraject. Eén ding is zeker; het gaat een heel interessant traject worden, dat hoe dan ook iets in gang gaat zetten voor de deelnemers. De reis lijkt me even waardevol als de bestemming: dat eigen kinderboek.”

nijlpaard-mark-janssen

 


 

mylo-freeman-zelf-gevonden-door-inta-nahapetjanMylo Freeman (Foto: Inta Nahapetjan) – Sinds haar afstuderen in illustratie aan de Gerrit Rietveld Academie, schrijft en illustreert Mylo Freeman prentenboeken voor leeftijden variërend van 0 tot 6 jaar. Haar werk kenmerkt zich door kleurrijkheid. Dit geldt niet alleen letterlijk voor haar kleurgebruik, maar ook voor haar personages: Freemans prentenboeken onderscheiden zich vanwege het feit dat zij altijd kiest voor cultureel diverse hoofdkarakters. Haar bekendste en succesvolste boeken gaan over Prinses Arabella. Deze serie heeft inmiddels tevens geleid tot een pop, een app en een muzikaal theaterstuk. Freemans tip voor het kinderverhalentraject is een quote van Pablo Picasso: ‘Learn the rules like a pro so you can break them like an artist!’

mylo-freeman-illustratie1

 


 

milja-praagman-zelfgekozen

Milja Praagman – Praagman studeerde grafisch ontwerpen aan de Academie voor de Beeldende Kunsten Sint-Joost in Breda. Ze illustreert en schrijft diverse kinderboeken voor verschillende leeftijden. Sinds haar eerste, goed ontvangen prentenboek Meneer Po schreef Milja onder meer Omdat ik je zo graag zie, de serie Ik ben geen boek, Nog 100 nachtjes slapen (Prentenboek van het Jaar 2013) en Ontbillenbijt. In Praagmans boeken gaan kleine mensen en dieren hun eigen gang. Stoer en met een subtiel gevoel voor humor. Praagman: “Ik hoop dat ik de gekozen talenten kan inspireren om een verhaal te gaan illustreren waarmee hun eigenheid behouden blijft en dat ik ze hierin houvast kan geven. Om ze te mogen begeleiden vind ik een hele eer, en kijk ik erg naar uit!”

milja-praagman-illustratie1

 


 

Bekijk ook:

 

ROSE
kinderverhalentraject

Talentontwikkeling

 WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien