De begeleiders: Mirjam Oldenhave, Edward van de Vendel & Bette Westera

mirjam-oldenhave-zelf-gevondenMirjam Oldenhave – Oldenhave schreef sinds 2001 meer dan veertig kinderboeken. Acht daarvan werden in de afgelopen jaren getipt door de Nederlandse Kinderjury en drie boeken kregen een Vlag en Wimpel: Donna Lisa, Mees Kees – De Sponsorloop en Mees Kees gaat verhuizen. Van Klem! en Belly B. werden schoolmusicals gemaakt. Daarnaast zijn er tot nu toe vier Mees Kees-films gemaakt, die met veel succes weken in de bioscoop draaien. Oldenhave schrijft voor verschillende leeftijdsdoelgroepen, van 3+ tot en met 12+ en speelt zelf mee in de kindervoorstelling over Mees Kees. Ze geeft bovendien al geruime tijd les aan beginnende schrijvers. Oldenhave: “Ik verheug me vooral op de wisselwerking tussen iedereen die meedoet aan het traject.”

 


 

edward-van-de-vendel

Edward van de Vendel – Van de Vendel is maar liefst achtvoudig Zilveren Griffel-winnaar voor onder andere Superguppie (2004) en Een miljoen vlinders (2008). Hij schrijft zowel prenten-, kinder- als jeugdboeken, grofweg van 4 tot 20 jaar (en ouder). Van de Vendel is tevens initiatiefnemer van Querido’s Slash-reeks, waarbij professionele schrijvers een boek maken met een jongere met een bijzonder verhaal. Van de Vendel schreef hiervoor De gelukvinder, waarvoor hij samenwerkte met een Afghaanse vluchteling. Met zijn project ABCYourself begeleidt Van de Vendel bovendien jonge schrijvers. Van de Vendel: “Ik verheug me om deel te zijn van zo’n vrolijk, spannend en belangrijk traject! “

 


 

Bette Westera (foto: Renate Reitler) – Westera schrijft en vertaalt gedichten, liedjes, verhalen en informatieve boeken over verschillende onderwerpen, allemaal voor kinderen, variërend van 3-12 jaar. Voor Doodgewoon – een bundel gedichten over leven en dood – kreeg ze in 2015 de Woutertje Pieterseprijs en de Gouden Griffel. Andere bekende boeken van Westera zijn Alle hens aan dek, Held op sokken, Kietel nooit een krokodil en Arme rijk (een lees- en luistersprookje). Haar werk is meerdere malen bekroond met Vlag en Wimpels en Griffels. Een opa om nooit te vergeten is vertaald in zeven talen en won internationale prijzen. “Vroeger wilde ik vooral niet moralistisch zijn, maar je neemt natuurlijk altijd je eigen normen en waarden mee in je verhaal. Ik heb iets te vertellen, dus ik maak bepaalde keuzes, en die hebben te maken met mijn eigen normen-en-waarden-patroon. Wat ik probeer te voorkomen is algemene waarheden uitdragen: zo is het, en zo is het niet. Ik wil kinderen juist graag laten nadenken over het feit dat er allerlei morele keuzes mogelijk zijn. Dat zou je eigenlijk mijn boodschap kunnen noemen: kijk met een zo breed mogelijke blik naar de wereld.”

 


 

Bekijk ook:

 

ROSE
kinderverhalentraject

TalentontwikkelingWP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien