Innoversity Parade 2016

In opdracht van de NTR en partnerorganisaties* verzorgde ROSE stories het programma en de bijbehorende uitgave van de Innoversity Parade 2016. Op 7 april 2016 waren 500 mediamakers aanwezig in de Gashouder in de Westergasfabriek te Amsterdam om deel te nemen aan het gesprek over Innoversity: de formule om nieuwe media bij te houden en diversiteit te omarmen.

Tijdens de Innoversity Parade 2016 kwamen beginnende, ervaren en toekomstige mediamakers samen om nogmaals het debat over diversiteit en innovatie in de media aan te zwengelen en een nieuw impuls te geven aan de pogingen van de media om hun personeel en producties diverser te maken. Host Ikenna Azuike (o.a. bekend van What’s Up Africa) leidde de deelnemers langs inspirerende sprekers van over de hele wereld, die er in geslaagd zijn om precies dat te doen: op innovatieve manieren diverser werken.

Schermafbeelding 2016-04-13 om 17.52.01Zo vertelde Google’s Robert-Jan van Berckel over het belang van diversiteit vanuit economisch oogpunt en liet selfmade millionair Jamal Edwards zien hoe hij het heft in eigen handen nam en uitgroeide tot het hoofd van een miljoenenmuziekplatform. Voormalig Al Jazeera-directeur en huidig hoofdredacteur van Huffington Post Arabi, Wadah Khanfar, inspireerde de aanwezigen met zijn verhaal over hoe hij Al Jazeera innoveerde van een enkele omroep tot een wereldwijd medianetwerk. Elonka Soros van de BBC en Felicia Jackson van de Deense publieke omroep confronteerden het publiek op speelse wijze met zijn onbewuste vooroordelen.

Naast het inhoudelijke programma met bovenstaande en andere inspirerende sprekers, stelde ROSE stories in samenwerking met de NTR een speciale uitgave samen met internationale best practices op het gebied van Innoversity. Je downloadt de uitgave hier.

 


 

* BNN-Vara, EBU, KRO-NCRV, Ministerie van OCW, Mediafonds, NPO, NTR, RNW Media, VPRO, MAX, Stichting Democratie & Media en Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien