Never Ending Stories: Forever Jane Austen

Forever Jane Austen

Op 29 januari organiseert ROSE stories, in samenwerking met VondelCS een tribute aan Jane Austen en haar werk. Wat betekenen haar boeken en personages voor ons? Hoe kan het dat er Jane fanclubs worden georganiseerd van Iran tot Groenland en waarom raken deze boeken ons zo?

Sense and Sensibility, Pride and Prejudice en Persuasion: romans over vrouwen die op zoek gaan naar een man om hun leven mee te delen. Of beter gezegd: over vrouwen die wachten tot ze gevonden worden door een man om hun leven mee te delen. Want meisjes hadden zelden zelf iets te beslissen over hun liefdesleven, en dat vond Jane verschrikkelijk. Vandaar dat haar boeken vol staan met sarcasme en ironie en dat de nooit getrouwde Jane voorgoed in ons geheugen gegrift staat.

We beginnen om 19.30 en hebben luie stoelen en warme chocolademelk! Je kunt hier een kaartje kopen.

Forever Jane Austen is onderdeel van de Neverending Stories serie.

Verder in deze serie:

26 februari

‘GEVOELIGE’ VROUWEN
Met o.a. The Hours, Mrs. Dalloway & The Bell Jar

1 april

HEKSERIJ & HYSTERIE
Met o.a. Jeanne d’Arc en De Heksen
Evenement en meer informatie volgt binnenkort

13 mei

LUST & CENSUUR
Met o.a. 50 Shades of Grey & De Kamasutra

NEVERENDING STORIES is een literatuurstudie, een geschiedenisles en een cultuuranalyse in één. Hierin neemt ROSE STORIES, in samenwerking met VondelCS, ‘s werelds grootste boeken, schrijvers en thema’s opnieuw onder de loep. Van Assepoester tot Jane Austen: wat maakt het boek een klassieker, hoe vormt het onze wereld en hoe zit dat in andere culturen? We ontleden ze met kenners, liefhebbers en het publiek. Never Ending Stories wordt mede mogelijk gemaakt door Stadsdeel Amsterdam-West en Literatuur Vlaanderen. 

 

schermafbeelding-2020-01-29-om-14-10-05

 WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien