Mooncake – het bakboek: van bolo di pistacho tot medovik & fantacake

Cover van Mooncake - het bakboek
Verborgen culinaire parels, dat is waar MOONCAKE alias Jonneke de Zeeuw specialist in is. Op haar website vertelt ze je waar je gegeten moét heb voor je deze planeet weer verlaat en waarom. Geen hippe hotspots of chique restaurants maar plekken die tot haar grote verbazing vaak onterecht onderbelicht zijn. Met haar artikelen en video’s biedt ze kleine, bijzondere ondernemers een podium en brengt ze bovendien in kaart hoe goed het Nederlandse culinaire landschap er op dit moment uitziet. Voor Mooncake – het bakboek: van bolo di pistacho tot medovik & fantacake bezocht ze 17 verschillende deelnemers en bundelde ze hun meest bijzondere recepten. Van de immens populaire bloggende zusjes de Kookmutsjes tot de trots van de Hindoestaanse gemeenschap en van een Syrische toppatissier tot de koning van de Antilliaanse bolo’s. 

Jonneke: “Nederland kent een uitgebreide bakcultuur en -geschiedenis die ver teruggaat. Anno nu worden er in Nederland fantastische dingen gebakken maar als je in een boekhandel naar de bakboeken kijkt zie je vaak slechts een beperkt deel van wat er inmiddels uit ovens en stoompannen komt in dit land. Wat ik in die boeken terugvond kwam niet overeen met waar ik zelf met grote regelmaat mijn tanden inzet en ook niet met wat ik voorbij zie komen op social media. En dus werd het hoog tijd voor een nieuw Nederlands bakboek.”

Om dit boek samen te stellen reisde Jonneke dwars door ons land en kroop ze diep in de ovens van Nederlandse huishoudens. Daar vond ze ruim 50 ongekende taarten, cakes en koeken van eigen bodem die laten zien hoe onze bakcultuur er vandaag de dag uitziet. Van bolo di cashupete tot kunafeh en medovik – we hebben het allemaal in huis en met dit boek gaan we dat vieren.

Eerder maakte ROSE stories de kook- en verhalenboeken Maancake en Jasmijn – 100 geheime recepten van Chinese moeders en Melk & Dadels – 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders. Publiek en pers omarmden de boeken en Melk en Dadels won de Gouden Garde publieksprijs bij de verkiezingen voor het Kookboek van het Jaar 2014.

 

 


 

verschijnt: 17 oktober 2018

isbn: 9789082834352

verkoopprijs: €24,95

 


 

Dit bakboek
is een co-uitgave van ROSE stories en:

oxfam-novib-logo

 


 

Bekijk ook:

 

 WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien