Maancake & Jasmijn

Liefde voor je familieleden toon je in de keuken en dat is zeker zo binnen de Chinese cultuur. Chinezen vragen dan ook vaak niet hoe het met je gaat, maar of je al gegeten hebt. ROSE stories tekent het culinaire erfgoed op dat bij deze prachtige bescheiden cultuur hoort.

Natuurlijk doen we dat niet alleen, maar dit keer met twee getalenteerde Chinees-Nederlandse makers. Samen met Maria Lam en Julie Ng brengen we een ode aan alle Chinese moeders in Nederland met Maancake & Jasmijn – 100 geheime recepten van Chinese moeders. We leggen hun culinaire tradities, rituelen en gebruiken vast, delen hun bijzondere familieverhalen en geven zo een uniek inkijkje in de Chinese cultuur die voor velen in mysteriën gehuld blijft. De met zorg bereide maaltijden van de Chinese moeders staan symbool voor de grenzeloze, onuitgesproken liefde voor hun kinderen. Wan Ying, één van de moeders uit het boek: “Door te koken voor mijn kinderen sla ik twee vliegen in één klap: ik breng ze groot, en ik geef ze een klein stukje Chinese cultuur mee.”

Maancake & Jasmijn is een uniek kook- en verhalenboek waarin de persoonlijke verhalen en lievelingsgerechten van twintig Chinese Nederlanders en hun moeders centraal staan – van de eigenaar van de oudste toko van Amsterdam tot theesommeliers Hsiu-Li Yeh en Amanda Yiu. Authentieke recepten, afkomstig uit alle Chinese windstreken, worden vervlochten met culinaire herinneringen. 

Eerder maakte ROSE stories het kook- en verhalenboek Melk & Dadels – 100 geheime recepten van Marokkaanse moeders, een ode aan 20 Marokkaanse moeders van bekende en andere bijzondere Marokkaanse Nederlanders. Publiek en pers omarmde het boek en het won de Gouden Garde publieksprijs bij de verkiezingen voor het Kookboek van het Jaar 2014. Een tweede druk bleef dan ook niet lang uit. Het stimuleerde ons om een vervolg te maken, ditmaal met Chinese moeders.

 


 

verschenen: oktober 2017

isbn: 9789082470147

verkoopprijs: €25,95
bestel het boek hier

 

volg Maancake & Jasmijn op Facebook

 

Proef- en signeersessie met de auteurs bijwonen?
Bekijk hier de actuele data

 


 

Dit kook- en verhalenboek
is een co-uitgave van ROSE stories en:

oxfam-novib-logo


 

Bekijk ook:

 

Julie Ng

Auteur


Maria Lam

Auteur


Rosa Vitalie

Vormgever
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien