Idje wil niet naar de kapper

Illustratie: Lisa van Winsen

Idje wil niet naar de kapper gaat over de eigenwijze Idje, die niet naar de kapper wil omdat hij zijn grote bos krullen niet kwijt wil raken. Het ziet er namelijk niet alleen heel mooi uit, maar is ook nog eens hartstikke handig! Hij kan namelijk allemaal dingen met zijn haar die niemand anders kan, zoals vieze groente verstoppen of figuurtjes maken. Als de dag aanbreekt dat zijn nette moeder het niet meer aankan, gaan Idje en zijn magische afro er alles aan doen om mam te slim af te zijn…

Prentenboek Idje wil niet naar de kapper is het debuut van Michael Middelkoop. Een jonge filmmaker die toen hij zelf vader werd, graag verhalen wilde voorlezen met personages in alle soorten, krullen en maten. Michael: “De tofste en leukste helden uit mijn kindertijd waren niet alleen eigenwijs en zaten vol met fantasie, ze konden met hun avonturen ook veel zelfvertrouwen en respect overbrengen. Denk aan Pippi Langkous of Pluk van de Petteflet. Ik wilde daar een held aan toevoegen die ik niet zo vaak in boeken zag of op tv. Een held die net zo universeel aanspreekt, maar er toevallig uit ziet zoals mij en mijn zoon.”

Idje kreeg vorm tijdens het ROSE kinderverhalentraject in 2017. Het kinderverhalentraject is een door ROSE stories bedacht talentontwikkelingstraject met als doel het landschap van kinderverhalen in de categorie 4-8 jaar cultureel diverser te maken door achttien nieuwe auteurs en illustratoren op te leiden in het vak. Tijdens dit traject werden auteur Michael Middelkoop en illustrator Lisa van Winssen aan elkaar gekoppeld, en zo kreeg Idje – die al lang in Michael zijn hoofd rondspookte – vorm door de levendige illustraties van Lisa.

Idje wil niet naar de kapper is mogelijk gemaakt door middel van een crowdfundingcampagne op het platform www.voordekunst.nl. Het geld dat is opgehaald wordt volledig gebruiken om het boek te drukken. Idje wil niet naar de kapper verschijnt 25 maart 2019. 

 


 

leeftijdscategorie: 2-6

verschenen: maart 2019

isbn: 978 90 828343 8 3

verkoopprijs: €14,95

 


 

Bekijk ook:

 

 

Lisa van Winsen

Illustrator

portret lisa van winsen
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien