Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes 2

Cover Rebelse Meisjes 2

Na het enorme succes van Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes brengt ROSE stories nu ook Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes 2 uit! Hét vervolg op de New York Timesbestseller die miljoenen meisjes over de hele wereld inspireert om groter te dromen, je hart te volgen, je hoofd te gebruiken en je bovenste best te doen.

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes 2 biedt een nieuwe verzameling van 100 inspirerende verhalen over sterke vrouwen over de hele wereld. Zing en dans mee met Beyoncé, hoe zij met haar sterke wil en visie haar eigen droom werkelijkheid maakte. Reis terug in de tijd met Audrey Hepburn, die als klein meisje in Nederland tulpenbollen at om niet te verhongeren en later uitgroeide tot een stijlicoon. Of lanceer jezelf de ruimte in samen met Katherine Johnson, Dorothy Vaughan en Mary Jackson, die door hun wiskundige inzichten de veiligheid van astronauten garandeerden.

Good Night Stories for Rebel Girls werd door een kickstarterproject gerealiseerd door Elena Favilli en Francesca Cavallo van Timbuktu Labs. Toen ROSE stories de Nederlandse vertaling uitbracht in 2017 waren de positieve reacties overweldigend. Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes is door de Griffeljury bekroond met de Vlag en Wimpel 2018. Dit bevestigde ons eigen gevoel: er zijn meer verhalen nodig om kinderen te inspireren om hun hart te volgen. Genoeg redenen om deel 2 van dit geweldige boek ook uit te brengen!

 


 

verschenen: oktober 2018

leeftijd: 4-99

isbn: 9789082834345

verkoopprijs: €20,95

bestel het boek hier

 Op zaterdag 9 februari 2019 organiseren wij weer samen met OBA Junior de Grote Rebelse Voorleesestafette. Van 12:00 tot 17:00 uur lezen 20 krachtige bekende en onbekende rolmodellen de inspirerende verhalen uit het boek. Kom je ook?

Benieuwd naar onze vorige rebelse voorleesestafette? Klik dan hier.  


 

“Tof hoor. Rebelse meisjes en vrouwelijke rolmodellen, daar zijn er altijd meer van nodig.” – Rivkah op het Veld, NOS Studio Sport

 

“Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes leest als een hedendaags geschiedenisboek op het kruispunt van de tijd.” – De Groene Amsterdammer

 

‘Het anti-prinsessenboek dat meisjes bijbrengt dat ze rebels kunnen zijn.’ – Georgina Rannard, BBC News

 


 

Bekijk ook:

 WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien