Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes – 100 bijzondere Nederlandse vrouwen

 bedtijdverhalen voor rebelse meisjesOp 8 maart, Internationale Vrouwendag,  publiceren ROSE stories en Firma Twist de Nederlandse versie van de internationale bestseller Goodnight Stories for Rebel Girls. In het boek staan 100 inspirerende verhalen over Nederlandse vrouwen van toen en nu: van Anouk Teeuwe tot Mata Hari en van Audrey Hepburn tot Noraly Beyer.

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes – 100 bijzondere Nederlandse vrouwen is een verzameling van honderd verhalen over buitengewone Nederlandse vrouwen. Vrouwen die tegen de stroom in gaan, hun eigen pad kiezen en durven zijn wie ze willen zijn. Rolmodellen die essentieel zijn in het doorbreken van diepgewortelde en traditionele, stereotypen over hoe mannen en vrouwen zich horen te gedragen en (jonge) kinderen inspireren om groots te dromen.

De verhalen zijn geschreven door een collectief van 16 vrouwelijke auteurs. Naast hoofdauteurs Maria Lam en Sun Li, namen onder andere Dido Michielsen, Astrid Sy, Lara Nuberg, Najiba Abdellaoui en Elle van Rijn enkele verhalen voor hun rekening. De 100 illustraties zijn door maar liefst 48 verschillende vrouwelijke kunstenaars gemaakt.

Voor ieder verkocht boek wordt er één euro gedoneerd aan een goed doel dat zich inzet voor vrouwen en meisjes in Nederland: WOMEN Inc., S.P.E.A.K., De Bovengrondse, PLAN International Nederland en Stem op een vrouw.

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes kan vanaf vandaag, 8 maart worden besteld, en worden afhankelijk van de post 9 of 10 maart thuisbezorgd.


VERSCHENEN: 8 maart 2021
ISBN: 9789083063638
VERKOOPPRIJS: € 20,95
BESTEL HET BOEK HIERWP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien