Neverending Stories

thumb_img_3452_1024

 

Verhalenliefhebbers opgelet! Volwassenen, kinderen, volwassen kinderen, romantici, cynici, dromers, prinsessen, prinsen, dwergjes, kikkers, elfjes en ja, zelfs de draakjes onder ons: komt dat zien! ROSE stories waagt zich aan de wonderlijkste vertelvorm, de kroon der verhalen, een genre zo oud als de mens zelf: sprookjes.

Al duizenden jaren laten verhalenvertellers zich inspireren door sprookjes. Van blinde sjamanen die rond een vuur het begin van de wereld verklaren tot Disney’s keurige Assepoester. Want zeg nou zelf: wie hoopt er nou niet op romantische liefde? Wie wil er niet door magische bossen struinen, met elfjes meevliegen of vechten met draken? Sprookjes vertellen ons over de zin van het leven, en geven ons hoop en dromen voor de toekomst.

Door de eeuwen heen zijn sprookjes altijd aan verandering onderhevig geweest. Ze zijn deel van het oneindige narratief dat wij als mens voortbrengen. Nu is het tijd voor ons om onze stempel te drukken op deze neverending stories. ROSE stories komt met haar eigen sprookjesboek! 

Bij ROSE stories vertellen we verhalen waarin iedereen zich kan herkennen. Een ambitieus streven, want hoe creëren we een  sprookjesboek waarin alle kinderen zich herkennen, ook meisjes die geen prinses willen zijn of kinderen met een niet-Europese achtergrond? En hoe schrijf je eigenlijk een sprookjesboek? Blijf je trouw aan de oorspronkelijke vorm, en wat houdt dat dan precies in? Het zijn nog maar een paar van de vele vragen die bij mij op zijn gekomen sinds ik begonnen ben met het onderzoek voor dit nieuwe sprookjesboek. Stapels boeken over het onderwerp staan verspreid door mijn huiskamer en menigeen vraag ik: ‘Mogen we tegenwoordig nog wel wegdromen bij sprookjes die ongelijke en ouderwetse gender-rollen propageren?’

Iedereen heeft een mening over sprookjes, en dat is alleen maar goed. Dus waarom dan niet iedereen betrekken bij mijn queeste naar het ultieme sprookjesboek? Ik zeg: stay tuned en duik met mij in het magische alchemistische proces dat we het schrijven noemen. Samen laten we ons meevoeren met de oneindige reis van het oneindige verhaal: het sprookje.

Dit is Neverending Stories.

– Astrid Sy

 


 

Bekijk ook:

 

Astrid Sy

Auteur


 WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien